Lammekrone med spæde glaserede grøntsager
Lammekrone er et regulært festmåltid og vil med garanti bidrage til den gode stemning omkring middagsbordet. Du vælger selv om lammet tilberedes i ovnen eller på grillen. Hvis du ikke har tålmodigheden til selv at pudse lammekammen af, rense ribbenene og binde kronen op, er det et job, din slagter kan gøre i et snuptag.
Ingredienser
- Lammekrone
- 1 stk lammekrone bundet op af to afpudsede kamme a ca. 1 kg
- 2 spsk olivenolie
- 4 kviste finthakket timian
- 4 kviste finthakket rosmarin
- Salt og friskkværnet peber
- Glaserede grøntsager
- 8 stk rødløg med top
- 8 stk gulerødder
- 8 stk pastinakker
- 8 stk violette artiskokker
- 8 stk rødbeder
- 1 stk finthakket skalotteløg
- 2 spsk Løgismose smør
- ½ dl balsamicoeddike
- 4 kviste finthakket timian
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Lammekrone
Step 1. Pensl lammekronen med olivenolie og krydr med timian, rosmarin, salt og peber. Sæt lammekronen på grillen eller i en forvarmet ovn ved ca. 180 grader og steg den, til kernetemperaturen er ca. 52 grader. Lad kronen hvile i 10 minutter inden servering.
Glaserede grøntsager
Step 1. Gør grøntsagerne i stand. Hvis de er små og fine tilberedes de hele, ellers skæres de i rustikke stykker. Grill grøntsagerne, til de er gyldne og møre. Beregn ca. 10 minutter. Kom imens skalotteløg, smør og balsamico i en gryde og kog det godt sammen ved middel varme. Læg grøntsagerne i en bradepande eller dyb skål og hæld grydens indhold over. Tilsæt hakket timian, krydr med salt og peber og vend det hele godt sammen.
Step 2. Sæt lammekronen i en præsentabel pande eller på et skærebræt og fyld den med garnituren. Trancher lammekronen ved bordet.
Tip
Hvis du synes, retten mangler en sauce, kan du servere en skysauce eller en god vinaigrette til.
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...