17/10/2024
|
Magasin 6 2024
Løgismose kokkens opskrift på berberiand
Her får du Løgismose kokkens opskrift på den perfekte andesteg af frilandsberberiand. En opskrift der giver mørt, saftigt kød og sprødt skind.
Opskriften du gerne vil gentage år efter år!
Ingredienser
- 1 Løgismose Frilandsberberiand
- 3 æbler
- 6 kviste timian
- 4 skalotteløg
- 1 pose Økologiske Agen svesker fra Agen
- 1½ liter vand
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1
Tjek anden for fjer udvendigt, og tag indmaden ud. Skær gump og vingespidser af, og læg dem i bunden af en let smurt bradepande med en rist ovenpå.
Step 2
Skær æbler og løg i grove tern, og vend dem sammen med svesker, timian, salt og peber. Kom fyldet i anden, og luk med kødnåle.
Step 3
Tør anden af med køkkenrulle, og gnub skindet med generøse mængder havsalt. Læg anden på risten med brystet opad, og stil den i en forvarmet ovn ved 230 °C varmluft i 30 min., til skindet er gyldenbrunt. Hold øje, og vend eventuelt anden undervejs.
Step 4
Skru ned til 160 °C, og hæld 1,5 l vand i bradepanden. Lad anden stege videre i ca. 1 time og 15 min. Skru derefter ned til 130 °C, og steg i yderligere 30 min.
Step 5
Tag anden ud, og lad den trække 20-30 min., før den skæres ud. Giv eventuelt anden, med brystsiden opad, 4-5 min. ved ovnens grillfunktion lige inden udskæring for at gøre skindet sprødt igen.
Andre forslag
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...