1/3/2019
|
Magasin 2 2019
Ribeye steak
Okseribeyen er en af de mest eftertragtede udskæringer til en saftig steak. En af årsagerne er den kraftige fedtmarmorering, der giver en saftig, mør og smagfuld spiseoplevelse.
I denne opskrift serverer vi det flotte stykke kød med glaserede rødbeder og smørristede morkler. Morkler er en fantastiske spisesvamp, som understreger kødets dybe umaminoter og tilføjer krydrede noter af nødder, skovbund og endda trøffel.
Ingredienser
- 500 g ribeye steaks
- 500 g rødbede
- 20 g sukker
- ½ dl eddike
- 200 g rosenkålsblade
- 50 g Løgismose smør
- 4 stk skalotteløg
- 100 g friske morkler
- 1 bundt tallerkensmækker
Sådan gør du
Step 1
Pil og skær skalotteløg i kvarte. Rens ligeledes morkler og skær i skiver på langs.
Step 2
Skræl rødbederne. Pres halvdelen af rødbederne til saft, skær resten i mindre, rustikke stykker og kog i saften med sukker og eddike, til de er møre og rødbedesaften er reduceret ind.
Step 3
Krydr ribey og steg til ønsket stegegrad. Tilsæt 25 g smør, løg og morkler, inden den er stegt helt færdig og steg med de sidste par minutter. Damp kålen i 1 min. i en kasserolle med de sidste 25g smør, imens ribeyen hviler.
Step 4
Skær ribeyen i steaks, anret med løg, morkler og smørret fra panden. Arrangér kål og rødbede ved siden af kødet og masser af tallerkensmækker på toppen.
Tip
Find friske morkler i butikken på Nordre Toldbod, når udbuddet tillader det! Følg med på Facebook eller Instagram og hold dig opdateret.
Andre forslag
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...