1/5/2020
|
Magasin 3 2020
Risotto med asparges
Sprøde og pivfriske grønne asparges er en af sæsonens lækreste råvarer, som kan inddrages på utallige måder i køkkenet. Er aspargesene helt friske, kan og bør de nydes efter minimal tilberedning. Prøv dem som her i en cremet risotto, hvor de bibringer en karakteristisk smag, let sprød konsistens og den fineste grønne farve. Nyd retten med et køligt glas Sancerre fra Domaine Romain Reverdy og byd sommeren velkommen.
Ingredienser
- 1 liter hønsebouillon
- 350 g friske grønne asparges
- 20 g smør
- 2 store skalotteløg
- 4 dl risotto ris
- Olivenolie
- 1½ dl tør hvidvin eller hvid vermouth
- Saften af 1 citron
- 50 g parmesanost
- Salt
- Friske ærteskud
Sådan gør du
Step 1. Snit løgene fint og sautér dem i olien i en gryde. Ris og vin kommes i gryden.
Step 2. Når vinen er kogt ind, tilsættes bouillonen. Der skrues ned på medium varme og risene røres ofte igennem.
Step 3. Skyl aspargesene og knæk den nederste del af stænglerne. Skær dem i mundrette stykker.
Step 4. Varm en pande med lidt olie og smør og steg aspargesene i et par minutter; de skal stadig have masser af bid! Krydr med salt og peber og stil panden til side.
Step 5. Når risene er møre, efter ca. 25 minutter, tilsæt da smør, parmesan, citronsaft og de ristede asparges. Rør det hele godt igennem og smag til.
Step 6. Servér risottoen med friske ærteskud eller grønne asparges, fintsnittet på mandolinjern på toppen og ekstra parmesan, hvis humøret tillader det.
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...