Svamperisotto
Klassisk og aldeles velsmagende.
Ingredienser
- 120 g risotto ris
- 1 dl hvidvin
- 1½ l tynd hønsefond
- 100 g rensede skovsvampe i tern
- 2 spsk Løgismose smør
- 1 spsk olivenolie
- 2 stk finthakket skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 60 g revet parmesan
- Lidt citronsaft
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Step 1.
Svits løg og hvidløg i smør og olie, i en gryde, uden at det tager farve. Tilsæt risene og sautér til de er glasklare. Svits svampe med de sidste par minutter. Tilsæt hvidvin og lad det reducere helt væk.
Step 2.
Lun hønsefonden i en anden gryde og tilsæt den løbende til risene. Det er vigtigt hele tiden at koge fonden ind i risene før der tilsættes mere. Fortsæt denne proces indtil risene er kogt al dente, ca. 15 minutter. (Læs på pakken præcis hvor længe risene skal koge, da det kan variere fra mærke til mærke.) Løber du tør for fond tilsætter du blot almindelig vand.
Step 3.
Rør de kogte ris sammen med revet parmesan, til en cremet blanding og smag til med salt og peber.
Tip
Ønsker du en meget cremet risotto kan du med fordel montere den med smør og eller mascarpone. Det er vigtigt at konsistensen er letløbende og ”vuggende”. Risottoen må ikke blive for kompakt.
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...