- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
RÅVAREFOKUS
LAKS
Næsten alle, både børn og voksne, sætter stor pris på laks. Og forståeligt nok – med sin milde smag, smørbløde konsistens og smukke farve er den selvskrevet som favorit til måltider med fisk. Den er ”i sæson” hele året, men er især en yndet spise ved foråret og sommerens lettere måltider og som del af festmiddagene, gerne sammen med hvidvin og rosé. Laks kan spises rå, dampet, stegt, røget, gravad og både kold og varm.
Tidligere gastronomisk udviklingschef David Johansen
1. april 2018
Magasin nr. 3 2018
HAR DU SMAGT DIN LAKS SÅDAN?
Pochér den ferske laks i smør, olie eller andefedt. Det lyder voldsomt, men smager fantastisk.
Røget laks smager skønt med andre røgede ingredienser, f.eks. rygeost, røgede grøntsager.
Skær en tyk skive gravad laks og steg den ganske lidt, som du ville stege tun. Nyd den med citronsaft og asparges- eller nye kartofler.
Næsten al fersk laks, man kan købe i almindelig detailhandel, er ikke afskællet. Hvis du afskæller din fisk, får du det perfekte sprøde skind.
Servér tynde skiver af røget laks med en lun vinaigrette af brunet smør, ingefær, lime, soya og citrongræs.
Smag en stuvet kål til med tynde strimler af røget laks lige inden servering.
Bland med fordel røget og fersk laks i farsen til fiskefrikadeller og oplev en intens og dyb smag.