- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
RÅVAREFOKUS
STIKKELSBÆR
Alle elsker dem jo
Fagskribent Emilie Schou Wilhjelm Ravn
1. juli 2022
Magasin nr. 4 2022
Det har ofte undret mig, hvorfor man ikke kan finde stikkelsbær i supermarkederne på lige fod med jordbær, hindbær og kirsebær, når de er i sæson. Kun få grønthandlere, der gør en dyd ud af at tilbyde et alsidigt sortiment af frugt og grønt, sælger stikkelsbær. Heller ikke i nyere haver findes stikkelsbær, i stedet skal man i gamle haver. Dem, hvor krogede æbletræer, store figentræer og bærbuske får lov at stå i fred og ro.
Stikkelsbær har i mange år været pist væk fra danskernes måltider. Alligevel elsker alle, der nogensinde har smagt stikkelsbær, det tunge, parfumerede og søde bær.
Er du så heldig at have haven fuld eller slentre forbi en frilandsbusk, husk da på at stikkelsbær kan mere end at indgå med fløde og mørdej. Stikkelsbærkompot smager dejligt til sommerbuk og grillmad, mens de hele bær er skønne at have med ombord i en salat.