- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
RÅVAREFOKUS
RABARBER
Frugt eller grøntsag?
Tidligere chef-konditor Nynne Vedel Dyhrberg
1. maj 2018
Magasin nr. 4 2018
Den rødgrønne rabarber anvendes som en frugt, men er botanisk set en grøntsag. Rabarber er først og fremmest kraftigt syrlige i rå tilstand, og de store trevlede stængler bør tilberedes inden de spises. Men prøv at dyppe de spæde stængler i sukker – det er en lækker mundfuld som smager af sommer.
Der findes et utal af anvendelsesmuligheder med rabarber. Tærter, kager og marmelader er klassiske måder at bruge rabarberen på, gerne krydret med kanel, kardemomme, ingefær eller muskat. Stænglerne er meget saftholdige og kan derfor meget fint bruges til fremstilling af saft og juice.
I det salte køkken går rabarber godt til lam, gris og som et syrligt indslag til gammeldags stegt kylling. Prøv også at blande helt tynde strimler af skrællet rabarber i din forårssalat, det giver en frisk syre og et dejligt sprødt bid.
ET GODT TIP: Fjern toppen af stænglen ved bladene og rens rabarberen for jord. Bunden af stænglen er den sødeste del af rabarberen, så undlad at skære den fra.