RÅVAREFOKUS
SILD TIL FROKOSTBORDET
Sild er ikke bare sild. Vores sild er gammeldags modnede fremstillet efter bornholmske opskrifter. Læs mere og få opskrifter til det store sildegilde.
SILD I STRIDE STRØMME
Fra slut september hvalfarter danske lystfiskere til de vestjyske fjorde for at få krogen i nogle af de tusindvis af fede høstsild, der svømmer ind i fjordene.
HVORFOR SILD PÅ JULEBORDET?
Før køleskabets tid var konservering afgørende. Gennem modning, salting, røgning og marinering kunne man gemme silden til de kolde måneder, hvor det hårde vejr udfordrerede fiskeriet.
Faktisk har silden i tusindvis af år været en vigtig kilde til protein og gode fedtsyrer - og selvom vi i dag har adgang til mange proteinrige råvarer, også i vintermånederne, er traditionen for sild på julefrokostbordet vedholdt – og med god grund, for den lille, fede fisk er en særdeles dejlig spisefisk.
GAMMELDAGS MODNING BETYDER ...
Løgismose serie af sild er gammeldags modnet efter traditionelle bornholmske opskrifter.
Ved gammeldags modning lægges de friske sild i en tønde med salt, sukker og krydderier i ca. 3-6 måneder. Det får fiskens egne enzymer til at mørne kødet, mens saltet trækker væsken ud. Resultatet er en sild med særlig fast konsistens og exceptionel smag.
Takket være den gammeldags modning får man faste sild med exceptionel god smag.
LØGISMOSE SILD
De gammeldags modnede sild er skåret i bidder, så de er lige til at lægge på en skive rugbrød, velakkompagneret med alt fra smilende æg, løg, kapers og karse til karrysalat, frisk æble og masser af dild – hvad end din favoritsildemad måtte komme med! Find dem i sæson på hylden i Netto og i vores egne butikker i København og på Fyn.