Bagt kalvemarv på ben
med kapers, hvidløg og persille. Denne ret stammer oprindeligt fra den legendariske kok Fergus Henderson, der på sin restaurant St. John i London var en af pionererne bag begrebet nose to tail eating. Som ordene indikerer, går det i al sin enkelhed ud på at have respekt for de dyr og råvarer, vi spiser. Undgå unødig spild samtidig med, at man får nogle fantastiske madoplevelser.
Ingredienser
- Kalvemarv
- 12 stk marvben på 8 cm (hvis benene skal være helt hvide, kan de lægges i mælk natten over)
- Dressing
- 2 stk finthakket skalotteløg
- 1 håndfuld finthakket persille
- 1 håndfuld kapers
- 2 fed finthakkede hvidløg
- Salt
- 1 stk citron fintrevet skal herfra
- 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
- Salt og friskkværnet peber
- Tilbehør
- Ristet brød
Sådan gør du
Step 1.
Placer marvbenene opretstående i en bradepande og sæt dem i ovnen ved 200 grader.
Step 2.
Rør dressingen sammen og fordel den over hullerne i benene efter ca. 15 minutter.
Step 3.
Steg videre i ca. 5 minutter, tag benene ud og server dem straks sammen med rigelige mængder af ristet brød.
Andre forslag
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...
Tomatsalat med grillede nektariner og sardiner
En smuk sommersalat, der altid hitter – til både aperitiffen og grillmaden.
Umuts saftige kyllingespyd med Løgismose kylling
Kom med Umut til grillaften, og få hans opskrift på saftige kyllingepryd af Løgismose kylli...
Sommerens grillmarinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...