Braiseret lammeskank
En intens og smagsrig oplevelse med masser af saft og kraft. Retten kan forberedes i god tid og blot varmes og anrettes, når gæsterne ankommer.
Ingredienser
- Lammeskank
- 4 stk lammeskanke
- 1 stk mellemstor kartoffel
- 1 stk løg
- 1 fed hvidløg
- 1 dl vand
- 3 dl rødvin
- 1 kvist rosmarin
- Garniture
- 300 g jordskokker
- 100 g markchampignoner
- ½ bundt bredbladet persille
- 1 kvist rosmarin
- Olivenolie
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Lammeskank
Step 1. Tænd ovnen på 225 °C.
Step 2. Gnid lammeskankerne med olivenolie, salt og peber. Put skankerne i et ovnfast fad og sæt dem i ovnen i 15-20 minutter til de tager farve, vend dem undervejs. Skru derefter ovnen ned på 130 °C.
Step 3. Kartoffel og løg skæres i tern og kommes sammen med rosmarin, rødvin og vand ned til lammeskankerne. Læg låg eller folie over retten. Lad skankerne braisere i 2,5-3 timer. Overhæld skankerne med braiser-væsken af og til under tilberedningstiden. Fordamper væsken under tilberedningen, så suppler op med lidt mere vand og rødvin. Retten må ikke blive tør, der skal være sauce tilbage i fadet, når skankene er færdigtilberedte.
Step 4. Når lammeskankerne er helt møre, er de færdige og saucen fra skankerne presses gennem en sigte og koges lidt ind.
Garniture
Step 1. I mellemtiden vaskes jordskokkerne og skæres i tykke skiver. Steg dem i olivenolie med rosmarin og hvidløg ved moderat varme til de er gyldne og sprøde udenpå og møre indeni. Læg dem på fedtsugende papir.
Step 2. Vask derefter markchampignonerne og skær dem i tykke skiver, de steges ligeledes på begge sider med en kvist rosmarin. Jordskokkerne kommer over på panden til svampene og et ½ bundt, omhyggeligt skyllet, og hakket bredbladet persille. Krydr med salt og peber.
Step 3. Anret garniture på et fad sammen med skankerne, hæld forsigtigt saucen over skankerne.
Tip
Find færdigretter med lam i gourmetsupermarkedet på Nordre Toldbod.
Andre forslag
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...
Tomatsalat med grillede nektariner og sardiner
En smuk sommersalat, der altid hitter – til både aperitiffen og grillmaden.
Umuts saftige kyllingespyd med Løgismose kylling
Kom med Umut til grillaften, og få hans opskrift på saftige kyllingepryd af Løgismose kylli...
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Sommerens grillmarinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...