1/4/2022
|
Magasin 2 2022,Løgismose i Netto
Grillet butterfly-kylling med couscoussalat og saltet yoghurt
Drøm dig til Nordafrika med dette måltid, og servér det især, når I er mange om bordet. Mængden af krydderurter og de grillede grøntsager skal man ikke kimse ad i couscoussalaten, der må nemlig ikke spares på noget i en couscoussalat, for de små durumhvedegryn smager nemlig ikke af alverden selv – så fuld smæk på smagene og farverne.
Ingredienser
- Kylling
- 1 stk Løgismose kylling
- 2 spsk ras el hanout
- 2 spsk sumak
- Løgismose ekstra jomfruolivenolie
- Salt og peber
- Couscoussalat
- 100 g couscous
- 1 stk rød peberfrugt
- 1 squash
- 1 bundt friske løg
- 4 gulerødder med top
- 1 bundt bredbladet persille
- 1 bundt koriander
- sumak
- 1 citron
- 1 rød chili
- 1 grøn chili
- Salt
- Saltet yoghurt
- 3 dl Løgismose græsk inspireret yoghurt 2% eller 10%
- 2 tsk
- Skallen af en halv citron
- Lidt sumak
- Løgismose ekstra jomfruolivenolie
Sådan gør du
Couscous og kylling
Step 1. Vend 100 g couscous med 3 spsk. god olivenolie. Overhæld med 200 g kogende vand og 1 tsk. salt. Dæk til med film og stil til side i 20 min.
Step 2. Fjern rygbenet på kyllingen. Klip på hver side af rygbenet med en fjerkræsaks (gem rygbenet i fryseren til en dag, der skal laves suppe eller fond).
Step 3. Placér kyllingen med skindsiden opad, og pres med to hænder på den øverste del af brystet, så brystbenet giver et knæk og hele kyllingen bliver flad.
Step 4. Smør kyllingen ind i ras el hanout, sumak, salt, peber og olivenolie.
Step 5. Grill eller steg kyllingen på en grillpande i 30-45 min. alt efter farten på grillen (her er anvendt en plade på en gasgrill).
Step 6. Grill imens grøntsagerne til couscoussalaten, til de har taget farve og skær dem herefter i passende stykker.
Step 7. Bland de grillede grøntsager med couscous, sumak, friske urter, citronsaft og lige så meget chili, som systemet kan holde til.
Step 8. Lad kyllingen trække i 5-10 min., når den er færdig.
Saltet yoghurt
Step 1. Bland græsk yoghurt med salt og citronskal.
Step 2. Anret i en skål og dryp med olivenolie og drys med sumak. Voilà – klar til nordafrikansk middag!
Tip
Find mere end 50 forskellige krydderier fra fra danske Mill & Mortar på hylden hos Løgismose, Nordre Toldbod
Tip
Butterfly-udskæringen er fortrinlig at ty til, når lår og bryst skal tilberedes ensartet og skindet være sprødt.
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...