Løgismose i Netto
Grøntsagslasagne
Ingredienser
- 2 stk store auberginer
- 10 stk tomater eller 2 dåser flåede tomater
- 1 spsk tomatpuré
- 50 g hakket soltørret tomat
- 1 stk rødløg
- 1 stk grøn courgette i tern
- 6 fed hvidløg
- 2 dl hvidvin
- 1 bundt frisk basilikum
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 200 g parmesanost
- 2 stk friske mozzarellaost af 125 g
- 1 pakke lasagneplader
- olivenolie
- æbleeddike
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Step 1.
Skær auberginerne i 1 cm tykke skiver på langs og salt dem let på begge sidder. Lad dem trække i 10-15 minutter.
Step 2.
Imens skæres løg, hvidløg og courgette i fine tern og svitses let i olivenolie. Når løg og courgetter er let gyldne, tilsættes hvidvin og lad det koge godt ind. Skær de friske tomater i tern.
Step 3.
Når løgene er bløde og hvidvinen næsten væk tilsættes tomatpuré og efter 30 sekunders stegning tilsættes de friske tomater i tern (eller dåsetomaterne) samt soltørret tomat. Hæld derefter bouillonen på.
Step 4.
Lad nu grøntsagerne simre godt ind til en kraftig tomatsovs. Smag til med salt, peber og æbleeddike.
Step 5.
Dryp aubergineskiverne godt af, pensel dem med lidt olie, og steg dem nu gyldne på en varm pande.
Step 6.
Saml lasagnen: Lidt tomatsauce i bunden, så pastaplader, så tomat igen, auberginer, masser af frisk basilikum lidt plukket mozzarella og et drys parmesan. Fortsæt til fadet er fyldt op. Slut af med tomat, auberginer og parmesan på toppen.
Step 7.
Bag lasagnen midt i ovnen til overfladen er gylden og lasagnepladerne gennembagte og møre. Det tager 30-40 minutter ved 185 °C grader.
Step 8.
Tag den ud og lad hvile i 10 minutter inden servering.
Servering
Step 1. Server med brød og en god salat.
Andre forslag
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Anellini alla Pecorara
Traditionel, vegetarisk pastaret fra Abruzzo.
Anellini er den fingerringelignende pastatyp...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...