1/6/2023
Kulmule bagt på grillen
Kulmulen er i sæson hele året, men er i sommermånederne en yndet spise at tilberede på grillen. Imidlertid kan det være en svær disciplin at grille fisk, uden at kødet sidder fast på risten, overtilberedes, eller driller på anden vis.
En måde at imødegå dette er at tilberede fisken i en støbejernspande fremfor direkte på grillen. Således er det også muligt at tilsætte diverse smagsgivere til fisken, uden det drypper ned i kullet. Hvilket er særligt velejnet for kulmulen, da det er en relativ mager fisk. I denne opskrift bages fisken sammen med Løgismose pesto arancione, citroner og en masse urter.
Ingredienser
- 800 g kulmule
- 1 bæger Løgismose pesto arancione
- 1 citron skåret i stykker eller både
- Friske krydderurter som oregano, salvie, merian eller lignende
- Salt
Sådan gør du
Step 1
Skær fisken i portionsstørrelser og placér dem i et oliesmurt støbejernsfad eller en alubakke. Krydre med lidt salt.
Step 2
Fordel en gavmild mængde pesto arancione på fiskestykkerne samt citronbåde og friske krydderurter.
Step 3
Bag fisken på grillen ved direkte lav varme i cirka 10 minutter med låg på.
Step 4
Stik i fisken for at teste tilberedningen – der skal være lidt eller ingen modstand – lad fisken trække det sidste ved eftervarme.
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...