Kyllingebryst
Med farserede morkler og sprødt skind
Ingredienser
- Kyllingebryst
- 1 l lys kyllingefond
- 4 stk kyllingebryst på ben
- Farserede morkler
- 2 stk kyllingelår
- 1 stk æggeblomme
- 1 spsk creme fraiche 38%
- 1 dl Løgismose piskefløde
- 1 tsk sennep
- 1 stk citron skal og saft herfra
- 8 stk store morkler
- Salt og friskkværnet peber
- Kyllingeskind
- Skindet fra kyllingelår og -bryst
- Ærter
- 400 g friskbælgede ærter
- 1 spsk Løgismose smør
- Salt og friskkværnet peber
- Pynt
- 18 stk ærteskud
- Morkelsauce
- 1 stk finthakket skalotteløg
- 1 fed finthakket hvidløg
- 2 stk store finthakkede morkler
- ½ dl øl
- Eddike
- Fond fra kyllingebrysterne
- 1 spsk Løgismose smør
Sådan gør du
Kyllingeskind
Step 1. Løsn skindet på kyllingebrysterne ved at bevæge hånden forsigtigt ind under skindet. Skær skindet frit med en kniv, læg det på bagepapir på en bageplade og sæt pladen i en varm ovn ved 180 grader i ca. 20 minutter, til skindet er helt sprødt. Læg det fedtsugende papir og drys med salt.
Farserede morkler
Step 1. Skær kødet fra de to lår. Skær det i grove tern og læg det i fryseren i ca. 30 minutter, til det er gennemkoldt. Det hindrer farsen i at skille. Kør kyllingekødet med resten af ingredienserne til farsen i en foodprocessor til glat konsistens. Rens morklerne grundigt under rindende vand og dup dem tørre. Kom farsen i en sprøjtepose og fyld morklerne med farsen. Kom dem i et smurt ildfast fad. Dæk fadet med sølvpapir og bag morklerne i en varm ovn ved 125 grader i ca. 25 minutter.
Kyllingebryst
Kog hønsefonden op i en gryde og kom kyllingebrysterne i. Skru ned, læg låg på og lad brysterne småsimre i ca. 15 minutter alt efter størrelsen på kyllingebrysterne. Tjek forsigtigt med en kødnål. Er kødsaften klar, er brysterne færdige. Tag dem op, si fonden og gem den.
Ærter
Step 1. Blancher ærterne i kogende vand i ca. 1 minut, si vandet fra, vend dem med smør og krydr godt med salt og peber Skær kyllingebrysterne i passende stykker og anret dem på tallerkner. Pynt med sprødt skind og ærteskud. Fordel de farserede morkler og ærterne rundt om og slut af med saucen.Gem de to overskydende lår og brug dem en anden god gang. Skrogene koges der selvfølgelig fond på.
Morkelsauce
Step 1. Sautér let skalotteløg, hvidløg og morkler i lidt smør i en gryde eller sautérpande. Tilsæt øleddiken og kog det næsten væk. Kom nu fonden fra brysterne på og kog godt ind. For at give saucen lidt ekstra fylde, kan du evt. montere den med lidt smør.
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...