Portvinssyltede valnødder
Valnødderne vælter ned fra træerne i disse uger, og det kan være svært at få knækket og spist dem alle. Sylt nødderne i portvin, og du har raffineret tilbehør til de skimlede oste og julens landpatéer.
Ingredienser
- Portvinssyltede valnødder
- 150 g valnødder
- 75 g sukker
- 3 dl portvin
- ½ dl balsamico
Sådan gør du
Sådan gør du
Karamellisér sukker i en gryde. Hæld portvinen og balsamico over og reducér massen til det halve.
Tilsæt valnødder og lad det simre i 30 minutter.
Tip
Hos Løgismose, Nordre Toldbod finder du både spanske Marcona-mandler, piemontesiske hasselnødder samt valnødder fra det franske “spisekammer” Périgord øst for Bordeaux.
Andre forslag
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Tomatsalat med grillede nektariner og sardiner
En smuk sommersalat, der altid hitter – til både aperitiffen og grillmaden.
Sommerens grillmarinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...