Sprøde hønseæg med hestebønner og høost
Ingredienser
- 4 stk æg
- 2 l vand
- 1 dl lagereddike
- 50 g Løgismose hvedemel
- 1 stk sammenpisket æg
- 100 g istandgjorte hestebønner
- 20 g Løgismose smør
- 1 stk skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 100 g høost eller anden salt ost
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Step 1.
Slå æggene ud i hver sin kop eller skål. Kog 2 liter vand sammen med eddiken og pocher æggene et ad gangen i 3-4 minutter. Pisk med et piskeris vandet i bevægelse, så der dannes en spiral i midten, inden du forsigtigt vender hvert æg ud i vandet. På denne måde samler hviden sig omkring blommen. Læg æggene i isvand efterhånden, som de er færdige. Tag æggene op med en hulske og dup dem let med køkkenrulle, inden de paneres i denne rækkefølge; mel, sammenpisket æg og rasp.
Step 2.
Varm olien op til 170-180 grader, eller til den begynder at syde omkring en tændstik, og friter æggene i ca. 20 sekunder. I mellemtiden lunes hestebønnerne i lidt smør sammen med finthakket skalotteløg og hvidløg. Smag til med salt og peber og server straks.
Step 3.
Anret hestebønner og æg på tallerkner og riv Knas-osten over retten i rigelige mængder.
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...