30/9/2019
|
Magasin 8 2019
Svinekoteletter i italienske klæder
Sæt de italienske rødvine i selskab med svinekoteletter, som (desværre) ofte bliver overset, når der skal kræses i køkkenet. Sørg for at købe svinekoteletter af høj kvalitet, eksempelvis hos din slagter og servér med smør- og parmesan- mættet polenta – vi lover du ikke vil fortryde!
Ingredienser
- 2 stk store svinekoteletter
- 250 g polenta
- 50 g fintrevet parmesan
- 50 g Løgismose smør
- 2 fed hvidløg pillet og skåret i tynde skiver
- 50 g groft plukkede krydderurter evt. persille, merian, timian eller salvie
- Vindruekerneolie
Sådan gør du
Step 1
Kog polentaen som beskrevet på pakken, rør smør og parmesan i og smag til med salt. Hold polentaen lun og rør jævnligt i den – bliver polentaen for fast tilsæt da en lille smule vand.
Step 2
. Bank koteletterne let og steg dem på en godt varm pande i 4-5 minutter på hver side. Tag koteletterne af panden, krydr med salt og peber og skru blusset ned til middelvarme.
Step 3
. Hæld 1 dl olie på panden og tilsæt hvidløg og krydderurter og sautér til krydderurterne bliver sprøde. Pas på det ikke brænder på.
Step 4
Hæld olie og krydderurter over koteletterne ved anretning, og servér polentaen i en gryde eller skål ved siden af, toppet med friskhøvlede ager af parmesan.
Andre forslag
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Anellini alla Pecorara
Traditionel, vegetarisk pastaret fra Abruzzo.
Anellini er den fingerringelignende pastatyp...