Umuts Ramen med Løgismose kylling
Umut Sakarya får flere måltider ud af én Løgismose kylling. Han laver japansk ramen på fond af kyllingens skrog og vinger, med saftigt kyllingebryst og sprødt hønseskind på toppen. Resten af kyllingen, under- og overlår, bruger Umut i sine tarteletter med høns i asparges. Find opskriften her og se hele Umuts video her.
Ingredienser
- Kyllingefond
- 1 hel Løgismose kylling - skroget herfra
- 1 porre
- 1 gulerod
- 1 løg
- 2 stængler bladselleri
- 1 pastinak
- Persillestilke
- 3 laurbærblade
- 1 håndfuld timian
- 2 liter vand
- 5 peberkorn
- Kyllingeskind
- Kyllingeskind - fra den hele Løgismose kylling
- Ramensuppe
- Kyllingefond
- 2 stk kyllingebryst - fra den hele Løgismose kylling
- Løgismose olivenolie
- Salt og peber
- 1 pakke nudler
- Soya
- 1 lime - saften herfra
- Soyamarinerede æg
- Koriander
- Frisk chili
- Chiliolie
- Forårsløg
Sådan gør du
Kyllingefond
Step 1. Put skroget fra kyllingen ned i en gryde med suppeurter f.eks. porrer, gulerødder, løg, selleri, pastinak, persillestilke, laurbærbalde og timian.
Step 2. Tilsæt ca. 2 liter koldt vand til gryden. Tilsæt også sorte peberkorn.
Step 3. Kog fonden i 40 minutter og afskum løbende.
Kyllingeskind
Step 1. Riv skindet af kyllingen, og fold det ud på en bageplade. Drys lidt salt over, og bag det ved 180°C i ca. 30-40 min. til skindet er helt sprødt.
Ramensuppe
Step 1. Sigt suppeurterne fra kyllingefonden og reducer den til ca. 2/3.
Step 2. Mariner kyllingebrysterne i god olivenolie, salt og peber. Steg dem herefter på en varm pande i ca. 6 minutter på hver side og lad dem hvile i 4-5 minutter.
Step 3. Kog nudler i kyllingefonden efter anvisningen på pakken. Fisk herefter nudlerne op og læg dem i skålene retten skal serveres i.
Step 4. Tilsæt nu asiatiske smagsgivere til kyllingefonden efter eget valg - jeg bruger soya og limesaft. Hæld nu suppen over nudlerne i skålene.
Step 5. Suppen toppes af med hakket kyllingebryst, sprødstegt kyllingeskind og garniture efter eget valg. Jeg bruger soyamarinerede æg, koriander, frisk chili, chiliolie og forårsløg.
Andre forslag
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...
Tomatsalat med grillede nektariner og sardiner
En smuk sommersalat, der altid hitter – til både aperitiffen og grillmaden.
Umuts saftige kyllingespyd med Løgismose kylling
Kom med Umut til grillaften, og få hans opskrift på saftige kyllingepryd af Løgismose kylli...
Sommerens grillmarinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...