Umuts Ramen med Løgismose kyllingen
Umut Sakarya får flere måltider ud af én Løgismose kylling. Han laver japansk ramen på fond af kyllingens skrog og vinger, med saftigt kyllingebryst og sprødt hønseskind på toppen. Resten af kyllingen, under- og overlår, bruger Umut i sine tarteletter med høns i asparges. Find opskriften her og se hele Umuts video her.
Ingredienser
- Kyllingefond
- 1 hel Løgismose kylling - skroget herfra
- 1 porre
- 1 gulerod
- 1 løg
- 2 stængler bladselleri
- 1 pastinak
- Persillestilke
- 3 laurbærblade
- 1 håndfuld timian
- 2 liter vand
- 5 peberkorn
- Kyllingeskind
- Kyllingeskind - fra den hele Løgismose kylling
- Ramensuppe
- Kyllingefond
- 2 stk kyllingebryst - fra den hele Løgismose kylling
- Løgismose olivenolie
- Salt og peber
- 1 pakke nudler
- Soya
- 1 lime - saften herfra
- Soyamarinerede æg
- Koriander
- Frisk chili
- Chiliolie
- Forårsløg
Sådan gør du
Kyllingefond
Step 1. Put skroget fra kyllingen ned i en gryde med suppeurter f.eks. porrer, gulerødder, løg, selleri, pastinak, persillestilke, laurbærbalde og timian.
Step 2. Tilsæt ca. 2 liter koldt vand til gryden. Tilsæt også sorte peberkorn.
Step 3. Kog fonden i 40 minutter og afskum løbende.
Kyllingeskind
Step 1. Riv skindet af kyllingen, og fold det ud på en bageplade. Drys lidt salt over, og bag det ved 180°C i ca. 30-40 min. til skindet er helt sprødt.
Ramensuppe
Step 1. Sigt suppeurterne fra kyllingefonden og reducer den til ca. 2/3.
Step 2. Mariner kyllingebrysterne i god olivenolie, salt og peber. Steg dem herefter på en varm pande i ca. 6 minutter på hver side og lad dem hvile i 4-5 minutter.
Step 3. Kog nudler i kyllingefonden efter anvisningen på pakken. Fisk herefter nudlerne op og læg dem i skålene retten skal serveres i.
Step 4. Tilsæt nu asiatiske smagsgivere til kyllingefonden efter eget valg - jeg bruger soya og limesaft. Hæld nu suppen over nudlerne i skålene.
Step 5. Suppen toppes af med hakket kyllingebryst, sprødstegt kyllingeskind og garniture efter eget valg. Jeg bruger soyamarinerede æg, koriander, frisk chili, chiliolie og forårsløg.
Andre forslag
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Anellini alla Pecorara
Traditionel, vegetarisk pastaret fra Abruzzo.
Anellini er den fingerringelignende pastatyp...