30/3/2021
Baguettes med eller uden surdej
BONJOUR, UNE BAGUETTE S'IL VOUS PLAÎT! … en sætning, der høres fra morgen til aften i franske bagerier, eller boulangeries, som de hedder i hjemlandet. Ofte er baguettes af tvivlsom kvalitet og er bedst brugt som spiseligt underlag til herligheder som paté, cremede oste, rilletter eller som væskesugende indslag til en fyldig skaldyrssuppe. Her får du vores opskrift på baguettes, som byder på sprødhed, et sejt og velsmagende indre og den helt rigtige, ikke for dominerende, smag af få, gode råvarer. Har du en surdej stående, kan vi på det varmeste anbefale at lade den indgå i opskriften – den syrlige smag klæder baguetten! Servér de nybagte baguettes med Orocbats rilletter med fjerkræ og kanin og oplev et uformelt men stærkt vanedannende match når disse serveres med den perlende Champagne-nyhed.
Ingredienser
- Baguettes med eller uden surdej
- 460 g lunkent vand
- 10 g gær + 200 g surdej eller 25 g gær
- 900 g Løgismose Tipo 00 mel
- 25 g salt
Sådan gør du
Opløs gær i vandet.
Tilsæt surdej (hvis du bager med dette), mel og salt.
Ælt dejen godt sammen til den er glat og elastisk (helst på maskine).
Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 2 timer. Form til 4 baguettes.
Kom dem på en meget varm bageplade. Kom dem direkte i ovnen og smid 5 isterninger eller ½ glas vand i bunden af ovnen og luk med det samme.
Bag dem i ca. 20 min. Åbn ovnen to gange i løbet af bagetiden for at slippe damp ud.
Køl ned på rist inden du skærer i dem.
Tip
Server de nybagte baguette med Ocobats rilletter
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...