1/11/2022
|
Magasin 7 2022
Braiserede svinekæber med æble, selleri og svampe
En rigtig vintergryderet.
Svinekæber mørnes forholdsvis hurtigt, hvorfor retten ikke har brug for at simre lige så længe som de fleste af vinterens øvrige simreretter.
Top anretningen med frisk æble, plukket direkte fra træet, det er vejen til friskhed i den kraftfulde ret.
Ingredienser
- 800 g svinekæber
- 300 g karl johan svampe
- ½ stk knoldselleri
- 2 stk zittauerløg
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk tomatkoncentrat
- 2 stk æbler f.eks. Granny Smith
- 100 g Løgismose smør
- 2 spsk hvedemel
- 4 dl rødvin
- 2 dl Løgismose portvin
- 4 dl æblemost
- ½ l hønse- eller kalvefond
- Frisk timian
- Laurbærblade
Sådan gør du
Step 1
Forvarm ovnen på 150°C varmluft.
Rens og skær svampe i store stykker. Skræl og skær knoldselleri og løg i tern og pil og skær hvidløg i tynde skiver.
Step 2
Afpuds svinekæberne. Fjern den grove sene på den ene side, så kødstykket er reelt. Giv herefter kødet et gavmildt drys salt og friskkværnet sort peber.
Step 3
Brun svinekæberne i lidt neutral olie i en støbejernsgryde. Vær grundig med at give dem farve. Sådan dannes rigtig meget af smagen i braiser-retter. Tag kæberne op af gryde.
Step 4
Brun svampene af i gryden, og tag dem til side. Svits derefter grøntsagerne i gryden i 5 min. Tilsæt smør hvidløg, timian og laurbærblade og tomatkoncentrat. Fortsæt et par minutter, mens du rører i gryden.
Step 5
Kom svinekæber og svampe tilbage i gryden til resten. Tilsæt mel, og sørg for at røre godt rundt, så den bager sagte et minuts tid. Hæld rødvin og portvin på, og lad det koge godt ind i ca. 10 min.
Step 6
Tilsæt bouillon og æblemost, så det næsten dækker råvarerne. Kom låg på gryden, og sæt den i ovnen i ca. 1 ½ - 2½ time. Tjek hver halv time, og rør lidt rundt. Hvis den tørrer for meget ud, tilsæt lidt mere fond. Tjek om kødet er mørt ved at stikke gaffel i et stykke. Falder det fra hinanden, er retten færdig.
Step 7
Jævn forsigtigt saucen med lidt maizena, hvis den er for tynd. Smag til med salt og peber.
Step 8
Drys lidt grofthakket selleritop eller persille og æblebåde på retten før servering.
Tip
Kan eventuelt serveres med en mos af kartofler eller blandede rodfrugter.
Andre forslag
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...