Brunede kartofler
De sukkerglaserede kartofler kan få sveden frem på panden hos selv den mest erfarne husmoder. Men et julebord uden er utænkeligt. Følg vores kokkes nemme guide og få succes!
Ingredienser
- 750 g små kartofler
- 125 g sukker
- ½ dl vand
- 25 g Løgismose smør
Sådan gør du
Step 1
Kog kartoflerne i saltet vand med skrællen på i ca. 10 minutter til de er næsten møre og pil dem. Dette kan evt. gøres dagen før.
Step 2
Tænd godt op for en tykbundet pande. Panden skal have en størrelse, så kartofler kan ligge i ét lag.
Step 3
Hæld sukker på panden. Rør ikke i sukkeret, før det er helt smeltet. Hav toldmodighed. (Sving evt. panden let, hvis karamellen bliver meget brun i bunden af panden)
Step 4
Tilsæt smør, når sukkeret er helt opløst og karamelliseret til en mørkgylden farve. Sving panden rundt, til smørret er smeltet ind i karamellen.
Step 5
Hæld straks kartoflerne på panden. Hæld vand ved og lad det bruse op. Lad derefter panden stå i 4-5 min. før du vender kartoflerne rundt i karamellen.
Step 6
Kog karamellen ind. Det tager ca. 15 min. Vend kartoflerne forsigtigt undervejs.
Step 7
Sluk for panden, når karamellen er blevet tyk og kartoflerne glaserede hele vejen rundt.
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...