1/7/2022
|
Magasin 4 2022
Coq au Riesling
Coq au Riesling er ren Løgismose klassik. I 10’erne, før det blev moderne at købe sit måltid på glas, kunne man på Nordre Toldbod hente den alsaciske, lyse og lette take på den klassiske Coq au Vin, og naturligvis få anbefalet den helt rette flaske Riesling til.
Moderne eller ej, Coq au Riesling holder og Magnus’ version med små karotter, bælgede ærter, økologisk bacon og Løgismose kyllingen er ren sommerlykke.
Det her er opskriften, du skal prøve – måske den går hen og bliver den næste klassiker hjemme hos dig!
Ingredienser
- 1 stk Løgismose kylling delt i 8 stykker
- 150 g tørsaltet bacon
- 1 flaske Riesling
- 1 kvist timian
- 2 laurbærblade
- 4 fed hvidløg
- 20 peberkorn
- 2 dl æblemost
- Løgismose olivenolie til stegning
- Løgismose smør til stegning
- 1 liter hønsefond
- 1 melbolle
- Løgismose piskefløde 38%
- 1 spsk Løgismose creme fraiche 18%
- 10 nye gulerødder
- 10 nye løg
- 500 g ærter i bælg
- Urter til garnering f.eks. estragon, kørvel, persille
Sådan gør du
Step 1
Drys kyllingestykkerne med salt og læg dem i en beholder med hvidvin, timian, laurbærblade, hvidløg og peberkorn. Lad kyllingen ligge i marinaden alt fra 1-2 timer eller hvis tiden er til det, natten over.
Step 2
Tag kyllingestykkerne op af væsken og dup dem tørre. Hæld væsken i en gryde sammen med æblemost og urter. Kog det ind til det halve.
Step 3
Steg kyllingestykker og bacon gyldenbrunt i smør og olie.
Step 4
Sigt urterne fra væsken. Tilsæt fond og kyllingelårene. Lad lårene simre under låg i 15-18 min. Tilsæt så bryststykkerne samt bacon de sidste 15-18 min.
Step 5
Klargør grøntsagerne. Skyl og skær gulerødderne i mundrette stykker. Skær løg i halve eller kvarte. Bælg ærterne.
Step 6
Tilbered gulerødder og nye løg i en klat smør og 2-3 spsk. vand i en kasserolle, til de er al dente. Sæt til side.
Step 7
Tag kyllingestykker og bacon op af gryden med fond, dæk til og lad trække.
Step 8
Jævn den tilbageværende fond med en melbolle og tilsæt en lille smule piskefløde og creme fraiche. Tilføj bacon, gulerødder, løg samt bælgede ærter til fonden, når den er færdig.
Step 9
Varm det hele igennem og servér med det samme, gerne med nye kartofler og top med masser af urter.
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...