Coq au vin med grønt
Server med kartoffelmos eller rustikke grøntsager.
Ingredienser
- 1 kg Løgismose kylling
- 1 flaske bourgogne
- 1 dl æblecidereddike
- 4 kviste rosmarin
- 4 kviste timian
- 5 fed hvidløg
- 20 stk sorte peberkorn
- 1 spsk Løgismose smør
- 1 l hønsefond
- 200 g pastinak
- 200 g persillerødder
- 200 g knoldselleri
- 100 g tørsaltet bacon
- 1 tsk olie
- 200 g champignon
- 200 g perleløg
- 1 spsk maizena
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Step 1.
Skær kyllingekødet i strimler eller tern på ca. 4 x 4 cm. Mariner kødet natten over med vin, æblecidereddike, rosmarin, timian, knuste fed hvidløg og sort peber.
Step 2.
Skræl imens gulerødder, persillerødder og knoldselleri og skær dem i tern på 2 x 2 cm. Giv grøntsagsternene et kort opkog i letsaltet vand, så de stadigvæk har bid.
Step 3.
Skær skindet af baconen og skær den derefter i tern på 2 x 2 cm. Steg baconternene sprøde på en pande i lidt olie, lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle og gem fedtstoffet. Skyl og rens champignonerne, skær dem i kvarter og steg dem gyldne i fedtet fra baconen.
Step 4.
Tag kødet op af marinaden, dup det tørt med køkkenrulle, og brun det i smør i en stegegryde. Kog imens marinaden ind til en tredjedel. Læg kødet i gryden med marinade og tilsæt hønsefond. Lad kødet koge under låg i ca. 10 minutter.
Step 5.
Tag kødet op ad gryden og jævn saucen med Maizena og smag til med salt, peber og evt. lidt ekstra rødvin. Kom nu kød, bacon og grøntsager tilbage og gryden og lad det simre 45 minutter.
Step 6.
Server f.eks. med kartoffelmos eller rustikke grøntsager. Eller gør som i Frankrig! Spis retten sammen med et stykke baguette.
Andre forslag
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...
Tomatsalat med grillede nektariner og sardiner
En smuk sommersalat, der altid hitter – til både aperitiffen og grillmaden.
Umuts saftige kyllingespyd med Løgismose kylling
Kom med Umut til grillaften, og få hans opskrift på saftige kyllingepryd af Løgismose kylli...
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Sommerens grillmarinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...