Gravad lammeryg
Med dild, rejer og rævesauce. Ja, umiddelbart kan kombinationen jo godt virke lidt underlig. Men inspirationen stammer faktisk fra en gammel dansk ret, der stadig kan findes i ”kokkebogen”. kombinationen af rejernes sødme og den pikante krydring fra det saltede lam danner en fin og raffineret smag.
Ingredienser
- Lammeryg
- 1 tsk hele sorte peberkorn
- 1 tsk sennepsfrø
- 1 tsk korianderfrø
- 1 stk lammeryg skåret ud i en filet
- 2 spsk salt
- 1 tsk rørsukker
- 1 håndfuld hakket dild
- Rævesauce
- 1 dl koldpresset rapsolie
- ½ dl æbleeddike
- ½ dl Dijonsennep
- ½ dl brun farin
- 1 spsk hakket dild
- Salt og friskkværnet peber
- 200 g pillede rejer , gerne Nordsørejer eller Smögen rejer
- Brødcroutoner
- 3 skiver brød , skåret i tynde skiver
- 2 spsk olivenolie
- Groft salt
- Pynt
- 1 håndfuld dild kviste
- 1 håndfuld kørvel
- 1 håndfuld frisésalat
Sådan gør du
Lammeryg
Step 1. Rist peberkorn, sennepsfrø og korianderfrø på en tør pande og knus dem i en morter. Befri lammeryggen for sener og krydr med de tørristede krydderier, salt, rørsukker og hakket dild. Læg derefter lammeryggen på køl i 1 døgn.
Rævesauce
Step 1. Pisk rapsolie, æbleeddike, sennep og brun farin sammen, til farinen er opløst. Rør den hakkede dild i og smag til med salt og peber.
Brødcroutoner
Step 1. Vend brødsskiverne i olivenolie og steg dem gyldne på panden eller i ovnen. Læg dem derefter på et stykke køkkenrulle og drys med groft salt. Bræk dem i mindre stykker inden anretning.
Step 2. Skyl lammeryggen hurtigt i iskoldt vand og dup den tør på et rent viskestykke. Skær kødet i tynde skiver og anret dem med rejer og rævesauce. Pynt med urterne og rugbrødscroutoner.
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...