1/4/2025
|
Magasin 1 2025
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling under kærlig forårsbebudende behandling og skabt en grøn risotto.
Ingredienser
- 3 dl risottoris
- ¾ l god hønsebouillon
- 100 g skalotteløg
- 3 spsk Løgismose ekstra jomfruolivenolie
- 100 g spinat
- 1 håndfuld ramsløg
- 1 bundt basilikum
- 1½ dl Løgismose hvidvin no 01
- 75 g kold Løgismose smør
- 50 g Parmigiano Reggiano
- 1 bøtte Løgismose fraiche 9%
- Friske urter til anretning
Sådan gør du
Step 1
Kog hønsebouillon op i en gryde for sig.
Step 2
Varm olivenolie op i en gryde ved middelvarme, og tilsæt risottoris og finthakkede skalotteløg. Steg ris og løg i et par minutter, indtil risene bliver blanke. De må ikke tage farve. Hæld hvidvin ved, og lad fordampe.
Step 3
Hæld den varme hønsebouillon ved, så den dækker risene. Lad væsken fordampe. Tilsæt løbende mere bouillon, og rør jævnligt.
Step 4
Blend imens spinat, ramsløg, basilikum og blade som skvalderkål og bøgeblade fint (erstat mængden af blade du har fundet i naturen med spinat).
Step 5
Vend den grønne puré ned i risene, når de er ved at være færdige. Tilsæt samtidig koldt smør skåret i tern og Parmigiano Reggiano, og rør det hele forsigtigt sammen.
Step 6
Anret risottoen på flade tallerkener, og top med et par skefulde Løgismose fraiche 9% og urter fra naturen.
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...