31/5/2023 |
Hvidvinsdampede blåmuslinger
Ferieminder om de franske bistroer, hvor bordene fyldes med store fade spækket med fisk og skaldyr, og hvor glassene fyldes med iskold hvidvin – det er minder, vi så gerne vil give liv. Og liv de gives med denne opskrift på Moules marinières. Vores kok tilbereder retten med bronzefennikel, som er en urt med karakteristika fra dild, der desuden tilfører en rustik aroma a la fennikel. Fuldend bistrooplevelsen med et glas kølig Løgismose hvidvin no 01.
Ingredienser
- 1000 g blåmuslinger vasket og renset
- 100 g Løgismose smør
- 1 salatløg
- 1 fed hvidløg
- ¼ bundt bredbladet persille
- 2 glas Løgismose hvidvin no 01
- ½ glas Løgismose grillede grønne oliven eller andre gode oliven
Sådan gør du
Step 1.
Vask muslingerne grundigt i koldt vand. Kasser de dårlige. Du kan se, om muslingerne er dårlige, hvis de er åbne, og ikke lukker sig ved et lille bank på bordet. Fjern også ”skægget” på siden, og skrab eventuelle urenheder på skallen med en urtekniv.
Step 2.
Pil og hak salatløg og hvidløg fint. Skræl og skær glaskål i små tern.
Step 3.
Sautér løg, glaskål og hvidløg i halvdelen af smørret i en stor gryde i cirka 1 minut. Tilsæt de rensede blåmuslinger og sautér ved høj varme i 15 sekunder.
Step 4.
Tilsæt hvidvin og damp under låg i cirka 2 minutter, til alle muslinger har åbnet sig. Tag nu muslingerne op af gryden med en hulske og anret på dybe tallerkener eller en stor dyb skål. Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig.
Step 5.
Kog væsken, der er tilbage i gryden, ind til det halve med det resterende smør. Hak persilleblade og pluk bronzefennikel. Fjern stenen fra oliven og hak også dem groft. Kom urter og oliven ned til væsken, smag til med salt og hæld derefter saucen over muslingerne. Nyd muslingerne med godt brød til og et køligt glas hvidvin.
Andre forslag
BBQ-marineret andebryst med løgtærte og råstegte jordskokker
Selvom der er fisk på paletten i Bocuse-køkkenet, foreskriver sæsonen, at tiden er inde til at ny...
Vinterservering – buk med variation af selleri, bagte blommer og trøffelsauce
En smuk symbiose af mørke farver – buk, trøffel, bl...
Oksemørbrad med luksuskartoffel, kantareller, sortkål og glace
På årets sidste aften må det gerne være klassisk men naturligvis drysset med lidt Løgismosemagi. ...
Spaghetti alla chitarra con crema di zucca
Spaghetti alla chitarra oprinder fra den bjergrige region Abruzzo i Italien. Den kvadratisk...
Perlebygsalat med æbler, jordskokker, grønkål og hasselnødder
Med de rette komponenter kan en salat sagtens være både velsmagende og mættende. En god bas...
Confit de canard med rosenkål og pastinakker
Et julet måltid med smag, saft, kraft og mørh...
Bagt pighvar med muslingsauce blanquette og purløgsolie
I Bocuse-køkkenet nærmest danser Sebastian rundt om ...