1/6/2023 |
Hvidvinsdampede blåmuslinger
Ferieminder om de franske bistroer, hvor bordene fyldes med store fade spækket med fisk og skaldyr, og hvor glassene fyldes med iskold hvidvin – det er minder, vi så gerne vil give liv. Og liv de gives med denne opskrift på Moules marinières. Vores kok tilbereder retten med bronzefennikel, som er en urt med karakteristika fra dild, der desuden tilfører en rustik aroma a la fennikel. Fuldend bistrooplevelsen med et glas kølig Løgismose hvidvin no 01.
Ingredienser
- 1000 g blåmuslinger vasket og renset
- 100 g Løgismose smør
- 1 salatløg
- 1 fed hvidløg
- ¼ bundt bredbladet persille
- 2 glas Løgismose hvidvin no 01
- ½ glas Løgismose grillede grønne oliven eller andre gode oliven
Sådan gør du
Step 1.
Vask muslingerne grundigt i koldt vand. Kasser de dårlige. Du kan se, om muslingerne er dårlige, hvis de er åbne, og ikke lukker sig ved et lille bank på bordet. Fjern også ”skægget” på siden, og skrab eventuelle urenheder på skallen med en urtekniv.
Step 2.
Pil og hak salatløg og hvidløg fint. Skræl og skær glaskål i små tern.
Step 3.
Sautér løg, glaskål og hvidløg i halvdelen af smørret i en stor gryde i cirka 1 minut. Tilsæt de rensede blåmuslinger og sautér ved høj varme i 15 sekunder.
Step 4.
Tilsæt hvidvin og damp under låg i cirka 2 minutter, til alle muslinger har åbnet sig. Tag nu muslingerne op af gryden med en hulske og anret på dybe tallerkener eller en stor dyb skål. Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig.
Step 5.
Kog væsken, der er tilbage i gryden, ind til det halve med det resterende smør. Hak persilleblade og pluk bronzefennikel. Fjern stenen fra oliven og hak også dem groft. Kom urter og oliven ned til væsken, smag til med salt og hæld derefter saucen over muslingerne. Nyd muslingerne med godt brød til og et køligt glas hvidvin.
Andre forslag
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især ...
Asian-sensation burger
Invitér de asiatiske smage med til bords, og lad mødet mellem det østlige og vestlige køkken blom...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...