31/8/2019 | Magasin 7 2019
Jordskokkesuppe med æble
Suppens balance mellem de søde og nøddeagtige jordskokker kombineret med æblernes syre gør den særdeles velegnet i kombination med en lang række råvarer: Prøv for eksempel denne med kammuslinger.
Ingredienser
- Suppe
- 200 g skalotteløg
- 4 fed hvidløg
- 4 stilke estragon
- 1 spsk Løgismose smør
- 1 spsk olie
- 300 g jordskokker
- 200 g æbler
- ½ dl hvidvin
- 1 l hønsefond
- 5 dl Løgismose piskefløde
- 2 dl Løgismose æblemost
- Saft af ½ citron
- 2 spsk Løgismose æblecidereddike
- Salt og peber
- Tilbehør
- 16 stk kammuslinger
- ½ dl hasselnødder
- 4 jordskokker
Sådan gør du
Jordskokkesuppe
Step 1. Pil og skær skalotteløg og hvidløg i grove stykker.
Step 2. Sautér skalotteløg, hvidløg og estragon i smør og olie på en pande.
Step 3. Vask æblerne, befri dem for kernehusene og skær dem i grove tern.
Step 4. Vask jordskokkerne grundigt med en stiv børste eller grov svamp, skær dem i grove tern og vend dem og æbleternene sammen med løgene på panden.
Step 5. Tilsæt hvidvin og lad det koge ind til det halve.
Step 6. Tilsæt derefter hønsefond, fløde, æblemost og citronsaft og lad grøntsagerne simre stille og roligt, til de er møre.
Step 7. Tag estragonstilkene op og blend og si suppen.
Step 8. Smag suppen til med æbleeddike, salt og peber.
Tilbehør
Step 1. Rist kammuslingerne ca. 1 minut på hver side på en grillpande.
Step 2. Rist hasselnødderne på en tør pande, til de afgiver duft og hak dem groft.
Step 3. Skræl jordskokkerne og skræl ca. 16 fine strimler af dem.
Step 4. Anret den varme suppe med ristede kammuslinger, hasselnødder og strimler af rå jordskok.
Step 5. Tilføj en smule god olivenolie på toppen lige inden servering.
Andre forslag
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Lammebrisler med ærtepuré og ristede kantareller
Tortelli med jomfruhummer og stracciatella
Tortelli – fyldte pastaer, der har sin oprindelse i den italienske region Toscana. I denne versio...
Gratineret rabaton med salat af rucola, fennikel og gorgonzola
De fleste kender til gnocchi, men rabaton? Rabaton er en klassisk ret fra Piemonte af spinat, ric...
Linsesalat med spinat og citron
Med sit tårnhøje indhold af antioxidanter og mineraler er linser foruden sin velsmag også uhyre s...
Blinis med rygeostcreme, røget laks og lakeserogn
Den gode, let syrlige fynske rygeost er en fortræffelig ledsager til fede fisketyper som laks og ...
Østersceviche med koriander og sprøde ris
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i en citrusmarinade, der sålede...