31/8/2019
|
Magasin 7 2019
Jordskokkesuppe med æble
Suppens balance mellem de søde og nøddeagtige jordskokker kombineret med æblernes syre gør den særdeles velegnet i kombination med en lang række råvarer: Prøv for eksempel denne med kammuslinger.
Ingredienser
- Suppe
- 200 g skalotteløg
- 4 fed hvidløg
- 4 stilke estragon
- 1 spsk Løgismose smør
- 1 spsk olie
- 300 g jordskokker
- 200 g æbler
- ½ dl hvidvin
- 1 l hønsefond
- 5 dl Løgismose piskefløde
- 2 dl Løgismose æblemost
- Saft af ½ citron
- 2 spsk Løgismose æblecidereddike
- Salt og peber
- Tilbehør
- 16 stk kammuslinger
- ½ dl hasselnødder
- 4 jordskokker
Sådan gør du
Jordskokkesuppe
Step 1. Pil og skær skalotteløg og hvidløg i grove stykker.
Step 2. Sautér skalotteløg, hvidløg og estragon i smør og olie på en pande.
Step 3. Vask æblerne, befri dem for kernehusene og skær dem i grove tern.
Step 4. Vask jordskokkerne grundigt med en stiv børste eller grov svamp, skær dem i grove tern og vend dem og æbleternene sammen med løgene på panden.
Step 5. Tilsæt hvidvin og lad det koge ind til det halve.
Step 6. Tilsæt derefter hønsefond, fløde, æblemost og citronsaft og lad grøntsagerne simre stille og roligt, til de er møre.
Step 7. Tag estragonstilkene op og blend og si suppen.
Step 8. Smag suppen til med æbleeddike, salt og peber.
Tilbehør
Step 1. Rist kammuslingerne ca. 1 minut på hver side på en grillpande.
Step 2. Rist hasselnødderne på en tør pande, til de afgiver duft og hak dem groft.
Step 3. Skræl jordskokkerne og skræl ca. 16 fine strimler af dem.
Step 4. Anret den varme suppe med ristede kammuslinger, hasselnødder og strimler af rå jordskok.
Step 5. Tilføj en smule god olivenolie på toppen lige inden servering.
Andre forslag
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...