31/10/2022
|
Magasin 7 2022
Klassisk flæskesteg
Garanti for sprøde svær.
Ingredienser
- 1 stk svinekam på 1½ kg - 2 kg
- 2 l vand
- Groft salt
- 10 stk laurbærblade
Sådan gør du
Step 1.
Sørg for at sværen er ridset helt ned til kødet. Hæld vandet i bradepanden og læg stegen med sværen nedad. Kom stegen i ovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter.
Step 2.
Gnub herefter sværen og kødet med rigeligt salt ca. 2 spsk., og sæt laurbærbladene fast mellem sværene.
Step 3.
Stil stegen på en rist over bradepanden med sværene opad, og bag den videre ca. 1 ½ time i ovnen, til kernetemperaturen er 65 °C.
Step 4.
Er sværen ikke helt sprød nu, sæt ovnen på grill de sidste par minutter med ovnlågen på klem.
Step 5.
Lad stegen hvile utildækket i 20 minutter, før den skæres ud.
Andre forslag
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Anellini alla Pecorara
Traditionel, vegetarisk pastaret fra Abruzzo.
Anellini er den fingerringelignende pastatyp...