28/3/2021
|
Løgismose i Netto
Løgismose kylling i asparges - kyllingefrikassé
Få Christians opskrift på kylling i asparges – eller kyllingefrikassé, som det også kaldes. Det klassiske fyld til tarteletter, perfekt til påskefrokosten. Er det ikke til at få fat i morkler eller andre gode svampe kan du også bruge nye, grønne ærter i retten.
Ingredienser
- Kylling
- 2 stk Løgismose håndskårne kyllingelår
- 1 stk løg
- 1 stk gulerod
- ¼ stk knoldselleri
- 1 fed hvidløg
- Urter til kogning fx. laurbærblade, persille, estragon og timian
- Sauce
- 6 stk friske grønne asparges
- 100 g friske morkler eller andre svampe
- 1½ dl Løgismose piskefløde
- 5 dl kyllingefond fra kogning af kyllingelår
- 50 g Løgismose smør
- 50 g hvedemel
- Salt og peber
- Tilbehør
- Tarteletter eller nye kartofler
- Friskhakkede urter
Sådan gør du
Kylling
Step 1. Skær gulerødder og selleri i grove tern og del hvidløget i to.
Step 2. Læg i kyllingelårene i en gryde med ca. 1,5 liter letsaltet vand og tilsæt løg, gulerødder, selleri, hvidløg og urter.
Step 3. Kog dem til de er møre, ca. 30 minutter. Kog dem gerne dagen før de skal bruges og lad dem trække i fonden på køl, natten over.
Step 4. Pluk kødet fra lårene og sigt fonden gennem en si.
Step 5. Kog fonden ind, til den smager dejligt – du skal bruge ca. 5 dl til denne opskrift.
Sauce
Step 1. Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Tilsæt kyllingefonden mens du rører og kog saucen igennem. Tilsæt herefter piskefløde og det plukkede kyllingekød.
Step 2. Skær de grønne asparges i passende mundrette stykker og steg dem sammen med morklerne på en tør pande. Tilsæt asparges og morkler til saucen og smag til med salt og peber.
Step 3. Servér høns i asparges i tarteletter eller til nye kartofler kogt med løvstikke og persille.
Tilbehør
Step 1. Varm tarteletter i ovnen efter anvisning på pakken eller kog nye kartofler
Andre forslag
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Confiteret kyllingelår med romesco sauce og grillet porre
Bagte peberfrugter, mandler, hvidløg og olivenolie, nem at tilberede og rig på anvendelsesm...