28/3/2021 | Løgismose i Netto
Løgismose kylling i asparges - kyllingefrikassé
Få Christians opskrift på kylling i asparges – eller kyllingefrikassé, som det også kaldes. Det klassiske fyld til tarteletter, perfekt til påskefrokosten. Er det ikke til at få fat i morkler eller andre gode svampe kan du også bruge nye, grønne ærter i retten.
Ingredienser
- Kylling
- 2 stk Løgismose håndskårne kyllingelår
- 1 stk løg
- 1 stk gulerod
- ¼ stk knoldselleri
- 1 fed hvidløg
- Urter til kogning fx. laurbærblade, persille, estragon og timian
- Sauce
- 6 stk friske grønne asparges
- 100 g friske morkler eller andre svampe
- 1½ dl Løgismose piskefløde
- 5 dl kyllingefond fra kogning af kyllingelår
- 50 g Løgismose smør
- 50 g hvedemel
- Salt og peber
- Tilbehør
- Tarteletter eller nye kartofler
- Friskhakkede urter
Sådan gør du
Kylling
Step 1. Skær gulerødder og selleri i grove tern og del hvidløget i to.
Step 2. Læg i kyllingelårene i en gryde med ca. 1,5 liter letsaltet vand og tilsæt løg, gulerødder, selleri, hvidløg og urter.
Step 3. Kog dem til de er møre, ca. 30 minutter. Kog dem gerne dagen før de skal bruges og lad dem trække i fonden på køl, natten over.
Step 4. Pluk kødet fra lårene og sigt fonden gennem en si.
Step 5. Kog fonden ind, til den smager dejligt – du skal bruge ca. 5 dl til denne opskrift.
Sauce
Step 1. Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Tilsæt kyllingefonden mens du rører og kog saucen igennem. Tilsæt herefter piskefløde og det plukkede kyllingekød.
Step 2. Skær de grønne asparges i passende mundrette stykker og steg dem sammen med morklerne på en tør pande. Tilsæt asparges og morkler til saucen og smag til med salt og peber.
Step 3. Servér høns i asparges i tarteletter eller til nye kartofler kogt med løvstikke og persille.
Tilbehør
Step 1. Varm tarteletter i ovnen efter anvisning på pakken eller kog nye kartofler
Andre forslag
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især ...
Asian-sensation burger
Invitér de asiatiske smage med til bords, og lad mødet mellem det østlige og vestlige køkken blom...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...