28/3/2021
|
Løgismose i Netto
Løgismose kylling i asparges - kyllingefrikassé
Få Christians opskrift på kylling i asparges – eller kyllingefrikassé, som det også kaldes. Det klassiske fyld til tarteletter, perfekt til påskefrokosten. Er det ikke til at få fat i morkler eller andre gode svampe kan du også bruge nye, grønne ærter i retten.
Ingredienser
- Kylling
- 2 stk Løgismose håndskårne kyllingelår
- 1 stk løg
- 1 stk gulerod
- ¼ stk knoldselleri
- 1 fed hvidløg
- Urter til kogning fx. laurbærblade, persille, estragon og timian
- Sauce
- 6 stk friske grønne asparges
- 100 g friske morkler eller andre svampe
- 1½ dl Løgismose piskefløde
- 5 dl kyllingefond fra kogning af kyllingelår
- 50 g Løgismose smør
- 50 g hvedemel
- Salt og peber
- Tilbehør
- Tarteletter eller nye kartofler
- Friskhakkede urter
Sådan gør du
Kylling
Step 1. Skær gulerødder og selleri i grove tern og del hvidløget i to.
Step 2. Læg i kyllingelårene i en gryde med ca. 1,5 liter letsaltet vand og tilsæt løg, gulerødder, selleri, hvidløg og urter.
Step 3. Kog dem til de er møre, ca. 30 minutter. Kog dem gerne dagen før de skal bruges og lad dem trække i fonden på køl, natten over.
Step 4. Pluk kødet fra lårene og sigt fonden gennem en si.
Step 5. Kog fonden ind, til den smager dejligt – du skal bruge ca. 5 dl til denne opskrift.
Sauce
Step 1. Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Tilsæt kyllingefonden mens du rører og kog saucen igennem. Tilsæt herefter piskefløde og det plukkede kyllingekød.
Step 2. Skær de grønne asparges i passende mundrette stykker og steg dem sammen med morklerne på en tør pande. Tilsæt asparges og morkler til saucen og smag til med salt og peber.
Step 3. Servér høns i asparges i tarteletter eller til nye kartofler kogt med løvstikke og persille.
Tilbehør
Step 1. Varm tarteletter i ovnen efter anvisning på pakken eller kog nye kartofler
Andre forslag
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...
Tomatsalat med grillede nektariner og sardiner
En smuk sommersalat, der altid hitter – til både aperitiffen og grillmaden.
Umuts saftige kyllingespyd med Løgismose kylling
Kom med Umut til grillaften, og få hans opskrift på saftige kyllingepryd af Løgismose kylli...
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Sommerens grillmarinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...