Løgismose i Netto
Madtærte med kylling
Med pesto rosso og modnet ost.
Ingredienser
- Tærtedej
- 100 g Løgismose rugmel
- 50 g Løgismose hvedemel
- ½ tsk salt
- 75 g Løgismose smør
- 1 stk æg
- Fyld
- 175 g fast, modnet ost som f.eks. emmentaler
- 3 dl Løgismose creme fraiche 18%
- 3 stk æg
- 75 g græsk feta
- 2 spsk Løgismose pesto rosso
- 1 stk Løgismose kyllingebryster i tern
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Step 1.
Bland rugmel, hvedemel og salt.
Step 2.
Skær smørret i tynde skiver og smuldr det i melblandingen.
Step 3.
Tilsæt æg og ælt dejen sammen. Rul den ud på et melstrøet bord og kom den i en smurt tærteform på ca. 22 cm i diameter.
Step 4.
Forbag bunden 15 minutter ved 180 C.
Step 5.
Riv osten og bland æg og cremefraiche i.
Step 6.
Smuldr feta i blandingen, og tilsæt salt, peber, og pesto mens du rører det sammen.
Step 7.
Skær kyllingebryst i små tern uden skind og bland dem i æggemassen.
Step 8.
Fyld massen i den forbagte tærteform og bag yderligere 20-30 minutter ved 180 C.
Step 9.
Tærten kan anrettes med lidt mere friskrevet bjergost på toppen, eller med hakkede krydderurter og skiver af tomat.
Tip
Tærten kan anrettes med lidt mere friskrevet bjergost på toppen, eller med hakkede krydderurter og skiver af tomat.
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...