31/1/2019 | Magasin 1 2019
Moules marinières
Servér med friskhakket persille og frites.
Ingredienser
- Moules
- 1½ kg blåmuslinger
- 50 g Løgismose smør
- 150 g skalotteløg , fintsnittet
- 150 g gulerod , snittet i fine tern
- 150 g bladselleri , snittet i fine tern
- 2 fed hvidløg , knust
- 1½ dl hvidvin
- 3 dl fiskebouillon
- 3 dl Løgismose piskefløde
- 1 bundt bredbladet persille
- Pommes frites
- 600 g bagekartofler
- 1 l vindruekerneolie
- Salt
Sådan gør du
Moules marinières
Step 1. Smelt smørret i en gryde ved lav varme, tilsæt løg, hvidløg, gulerødder samt bladselleri. Sautér det i 5 minutter og tilsæt derefter hvidvinen, lad det reducere i yderlige 5 minutter.
Step 2. Fiskebouillonen tilsættes og der skrues op på middel varme.
Step 3. Når det koger, kommes muslingerne op i gryden og der ligges låg på. Giv gryden en god rystetur og lad det så simre i 5 minutter.
Step 4. Muslingerne kommes over i en stor skål, dem der ikke har åbnet sig kasseres, læg evt. en tallerken over for at holde på varmen.
Step 5. Fløden kommes i gryden med suppen, kog det godt igennem i ca. 5 minutter, tilsæt persille og smag til med salt og peber.
Step 6. Muslingerne kommes tilbage i gryden og de får endnu en god rystetur. Fordel muslingerne i 4 skåle og hæld suppen over.
Step 7. Servér med friskhakket persille og masser af godt brød eller hjemmelavede pommes frites.
Pommes frites
Step 1. Vask kartoflerne godt og skær dem i stave med skræl på. Giv kartoffelbådene et hurtigt opkog i letsaltet vand. Hæld vandet fra, uden at kartoflerne går itu. Gentag processen to gange og afkøl dem derefter.
Step 2. Fritér kartoflerne umiddelbart inden servering i 180 °C varm olie, til de er gyldne. Drys dem med flagesalt.
Tip
Sådan sikrer du dig, at dine muslinger er friske. Muslingerne skal være lukkede, inden du tilbedereder dem. Lukker de sig ikke ved rensning i håndvasken under rindende, koldt vand, så bank dem let mod bordkanten. Lukker de sig ikke af sig selv i denne proces, så kassér dem. Når du har tilberedt muslingerne, skal de have åbnet sig. Kassér muslinger, der stadig er lukkede efter tilberedning.
Andre forslag
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især ...
Asian-sensation burger
Invitér de asiatiske smage med til bords, og lad mødet mellem det østlige og vestlige køkken blom...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...