30/3/2021
|
Magasin 3 2022
Pasta Limone
Citroner er et af det grønne spisekammers mest alsidige frugter og de syrlige, smukt gule citroner kan bidrage positivt til de fleste retter.
Ingredienser
- 400 g tørret pasta , af den bedste kvalitet du kan opstøve
- 1 fed hvidløg , pillet og hakket fint
- 1 spsk olivenolie
- 80 g smør
- 1 stk økologisk citron
- 2 cm frisk, rød chili
- 100 g parmesan , friskrevet
- 20 stk gambas eller jomfruhummerhaler , pillede og befriet for tarmen
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1.
Marinér gambas/jomfruhummerhaler med den fintsnittede chili og hvidløg i olivenolie. Krydr med salt og peber.
Step 2.
Kog pastaen, som du bedst kan lide den, men i lidt mindre vand end du plejer. Personligt er jeg mest til stadiet lige efter al dente. Hold den varm.
Step 3.
Steg gambas/jomfruhummerhaler ved hård varme, knap et minut på hver side og tag dem af panden.
Step 4.
Hæld den færdigkogte pasta med en lille smule af kogevandet over i panden og sving, så panden koges af og smagen af skaldyrene blandes med pastaen og kogevandet.
Step 5.
Skær smørret i tern og bland det med citronsaft, fintrevet citronskal og parmesan. Vend det omhyggeligt sammen med pastaen, smag til med salt og peber. Servér med det samme.
Tip
Find friske italienske citroner i vores butik på Nordre Toldbod
Andre forslag
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Anellini alla Pecorara
Traditionel, vegetarisk pastaret fra Abruzzo.
Anellini er den fingerringelignende pastatyp...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...