1/4/2025
|
Magasin 1 2025
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og lever, hvis man er så heldig at have en hel kanin ved hånden – tilberedes på klassisk vis med suffritto, tør hvidvin og pebrede urter som laurbær og enebær.
Kasper vender raguen i hjemmelavet fettuccine, men det skal stå dig frit for at vælge lige præcis den pasta, du lyster.
Hvad angår vinen har vores sommelier valgt Gavotys rosé til retten, da den kommer med ekstra cremet fylde, der smukt akkompagnerer det lyse kaninkød og de milde smage.
Ingredienser
- Kaninragout
- 1 hel kanin
- 2 stænger blegselleri
- 2 mellemstore gulerødder
- 1 stort løg
- 3 fed hvidløg
- 3 laurbærblade
- 5 enebær
- 1 nip safran
- 2 dl Løgismose sødmælk
- 2 spsk Løgismose creme fraiche 18%
- 50 g Parmigiano Reggiano
- 3 spsk Løgismose ekstra jomfruolivenolie
- 2 dl Løgismose hvidvin no 01
- Fettucine
- 3 æg
- 300 g durumhvedemel
Sådan gør du
Kaninragout
Step 1. Udben kaninen, og skær kødet i små stykker. Den kan også hakkes i kødhakker.
Step 2. Skræl og hak gulerødder, løg, hvidløg og bladselleri i fine tern.
Step 3. Kom olivenolien i en gryde, tilføj kaninkødet og steg af ved middelvarme til kødet tager farve.
Step 4. Tilføj hvidvin, grøntsager, enebær, laurbærblade og lad væsken dampe af.
Step 5. Udblød safran i en lille skål med et par spsk vand.
Step 6. Tilsæt mælk, creme fraiche og udblødt safransaft og lad simre 10 min, så det blot koger sammen.
Pasta
Step 1. Hæld mel og æg i en skål, og rør til dejen er samlet. Ælt til sidst med hænderne, til dejen er glat og smidig. Lad dejen hvile i mindst 1 time, men gerne 1 døgn.
Step 2. Del pastaen i fire dele og rul ud til lange pastaplader på en pastamaskine til ønsket tykkelse. Start fra tykkeste niveau.
tep 3. Fordel pladerne i længder af 20-30 cm, vend i rigeligt med mel, fold sammen og skær i lange strimler af 1 cm tykkelse.
Step 4. Fordel i mindre bunker, og stil pastaen et tørt og gerne køligt sted indtil brug.
Servering
Kog pasta i et par minutter i saltet vand til den er meget al dente. Vend den i ragùen sammen med 3-4 spsk kogevand, og lad koge med, til kogevandet er fordampet. Servér straks med parmesanost.
Tip
Find hele franske kaniner og kaninryg i butikken på Nordre Toldbod.
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...