Rabarbersirup
Har du svært ved at få brugt alle rabarberne i haven? Giv dem nyt liv i en hjemmelavet rabarbersirup.
Siruppen er skøn i både kager, mousser, i et glas mousserende vin til hjemmelavet "kir", som smagsgiver i drinks eller på skyr og yoghurt.
Lad dig ikke skræmme af mængderne – siruppen koger ind til ca. 1 liter.
Ingredienser
- 1700 g vand
- 500 g hvidvin
- 2500 g rabarber
- 3500 g sukker
- 4 stk vaniljestænger (eller 2 polynesiske vaniljestænger)
- 200 g citronsaft
- 17 stk tørrede stjerneanis
Sådan gør du
Step 1
Kom alle ingredienserne i en stor gryde og lad det koge, indtil det smager, som du bedst kan lide, ca. 1-2 timer.
Step 2
Si blandingen og kog eventuelt yderligere til en tyk konsistens.
Stik en teske i den varme sirup og læg den i køleskabet for at tjekke konsistensen i den kolde sirup.
Tip
Undlad stjerneanis, hvis ikke du er så begejstret for smagen af lakrids.
Tip
Gem de udkogte rabarber, de kan sagtens bruges. Frys ned i små portioner til smoothies, tilsæt lidt mere sukker og evt. jordbær og kog til en marmelade og grød eller brug resterne i bagværk såsom muffins og scones.
Andre forslag
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Limoncello spritz
Forfriskende og populær italiensk drink, der kombinerer den søde og intense smag af limoncello-li...
Vermouth Tonic
Gør som de hippeste barer, og servér en simpel og elegant aperitif med lige dele Vermouth Rosso o...
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Iskaffe deluxe
Køl af på de varme dage med denne læskende iskaffe.
Iskaffe kan laves i et utal af variant...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...