29/9/2022
Ratatouille med courgetter og krydret tomatsauce
Man smiler straks ved tanken om ratatouille, fordi retten minder en om Disneys kærlige og humoristiske film om den franske rotte, der så inderligt ønsker sig en kokkekarriere. Retten her kommer man også til at smile af. Den er spækket med umami og skøn til frokost eller som tilbehør til kylling eller lam.
Ingredienser
- 1 dåse hakkede tomater af god kvalitet
- 2 stk skalotteløg
- 3 fed hvidløg
- 4 stk ansjosfileter
- 1 dl ekstra jomfruolivenolie
- 1 stk rød chili
- 50 g Løgismose Kalamata-oliven
- 2 stk courgetter
- 2 stk små salatløg
- 4 kviste salvie
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Step 1
Kom hakkede tomater, finthakkede skalotteløg og hvidløg, ansjosfileter, finthakket rød chili, hakkede sorte oliven og jomfruolivenolie i en kasserolle. Lad saucen simre under låg i 1,5-2 timer, smag saucen til med salt og sæt den til side. Tip: Brug Løgismose tomatsauce og tilsæt selv ansjosfileter, oliven og chili.
Step 2
Skær courgetter og salatløg i tynde skiver på et mandolinjern.
Step 3
Find et tærtefad/mellemstor pande eller lign., der kan gå i ovnen, og læg et lag tomatsauce i bunden. Dæk herefter med salatløg og afslut til sidst med taglagte skiver af courgette. Krydr med salt og peber og dryp olivenolie. Bag ratatouillen i ovnen ved 180 °C i ca. 45 min.
Step 4
Pluk blade af salvie og steg dem på en pande i olivenolie til de er sprøde.
Step 5
Pynt ratatouillen med salvie, og servér med en sprød salat og groft brød.
Tip
Nyd retten til frokost med et glas kølig rosé på en solplet en efterårsdag i sommerhuset eller i haven.
Andre forslag
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Anellini alla Pecorara
Traditionel, vegetarisk pastaret fra Abruzzo.
Anellini er den fingerringelignende pastatyp...