1/11/2022
|
Magasin 7 2022
Saltbagt selleri med dukkah
Dukkah er en ægyptisk, krydret og ristet krydderiblanding. Den indeholder både nødder og sesam samt et væld af Mellemøstens varme krydderier, og derfor passer denne grønne ret så godt til resten af julemaden.
Ingredienser
- 1 stk knoldselleri
- 2 stk kanelstænger
- 5 stk kardemommekapsler
- 2 stk laurbærblade
- 1 stk stjerneanis
- 1 spsk Løgismose olivenolie
- 2 spsk dukkah
- 1 spsk ristet sesam
- 1 stk citron
Sådan gør du
Step 1
Skræl og skyl sellerien. Drys det med olivenolie, 1 spsk. groft salt, og læg kanel, kardemomme, laurbærblade og stjerneanis ved sellerien.
Step 2
Bag det i ca. 3 timer ved 150 °C.
Step 3
Tag sellerien ud af ovnen, og lad den hvile. Prik i sellerien for at sikre at den er helt mør.
Step 4
Fjern krydderier og folie før servering. Skær den lune selleri i store stykker, og anret på et fad. Drys med lidt god olivenolie, frisk citronskal og en anelse af saften. Top med masser af dukkah og ekstra ristet sesam.
Andre forslag
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...
Tomatsalat med grillede nektariner og sardiner
En smuk sommersalat, der altid hitter – til både aperitiffen og grillmaden.
Umuts saftige kyllingespyd med Løgismose kylling
Kom med Umut til grillaften, og få hans opskrift på saftige kyllingepryd af Løgismose kylli...
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Sommerens grillmarinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...