Spaghetti carbonara
Pasta carbonara er en italiensk klassiker, som menes at have sin oprindelse i Rom fra midten af det 20. århundrede. Det er en lynhurtig, men ikke desto mindre, vanvittigt velsmagende pastaret. Sørg derfor for, at dine gæster sidder klar ved bordet, når du går i gang, retten skal nemlig spises med det samme den kommer af panden.
Ingredienser
- 500 g spaghetti
- 300 g pancetta , bacon eller guanciale
- 1 stk skalotteløg , finthakket
- 4 stk hele æg
- 2 stk æggeblommer
- 150 g parmesan eller pecorino, fintrevet
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Step 1.
Kog pastaen i saltet vand. Imens den koger skæres det valgte kødstykke i små tern, det ristes sprødt på en pande, tilsæt løg og skru ned for varmen.
Step 2.
Pisk æggene og vend dem sammen med rigeligt peber og osten.
Step 3.
Pastaen drænes i et dørslag, sluk for panden og kom pastaen på panden. Vend det godt sammen og tilsæt æggemassen, så snart det hele er vendt sammen hældes carbonaraen på et fad og serveres, med friskrevet ost på toppen.
Andre forslag
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Anellini alla Pecorara
Traditionel, vegetarisk pastaret fra Abruzzo.
Anellini er den fingerringelignende pastatyp...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...