31/1/2019
|
Magasin 1 2019
Vagtler au vin
Denne opskrift er inspireret af den klassiske coq au vin, men vores kok Thomas bruger den lille smagfulde vagtel i stedet for den klassiske kylling. Vagtlen er i familie med fasanen og er mild og delikat i smagen. Køb friske franske vagtler i vores gourmetsupermarked på Nordre Toldbod.
Ingredienser
- 4 stk vagtler
- 150 g tørsaltet bacon , skåret i tern
- 200 g perleløg , pillet
- 200 g champignoner , renset og skåret i kvarte
- 200 g gulerødder , skrællet og skåret i rustikke stykker
- 2 fed hvidløg , knust
- 2 spsk vindruekerneolie
- 200 g grønne vindruer
- 4 stilke timian
- 1 stilk rosmarin
- ½ l kyllingefond
- ½ l hvidvin
- 50 g koldt Løgismose smør i tern
Sådan gør du
Step 1.
Tænd din ovn på 150 °C varmluft. Varm en tykbundet gryde, med tilhørende låg, op med olien. I gryden steges først vagtlerne, til de er gyldne på alle sider. Tag vagtlerne op og sæt dem til side.
Step 2.
Steg så baconen i gryden, når den er sprød, tilsættes perleløg, champignoner, gulerødder og hvidløg og det hele steges igennem. Hvidvinen hældes på og det koges op, vagtlerne kommes tilbage i gryden sammen med fond og vindruer samt krydderurter. Læg låg på gryden og sæt den i ovnen i 25 minutter.
Step 3.
Tag gryden ud og hæld væsken over i en kasserolle, lad vagtlerne hvile under låg i 10-15 minutter. Imens koges indholdet i kasserollen op og væsken reduceres ned til 1/3. Pisk koldt smør i saucen og smag til med salt og sort peber.
Tip
Server evt. vagtlerne med kartoffelmos eller godt surdejsbrød.
Andre forslag
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...
Tomatsalat med grillede nektariner og sardiner
En smuk sommersalat, der altid hitter – til både aperitiffen og grillmaden.
Umuts saftige kyllingespyd med Løgismose kylling
Kom med Umut til grillaften, og få hans opskrift på saftige kyllingepryd af Løgismose kylli...
Sommerens grillmarinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...