30/6/2023 | Magasin 1 2023
Surf 'n' turf
Nogle vil sige alt, andre vil sige, at intet kan passe til den drilske kombination af bøf og hummer. Der udfordres både med kraft og grillsmag, samt sødme fra hummer og barbecue. Vores kokke og sommelier har fundet det perfekte match – Her får du opskriften på surf’n’turf og en skøn rosé, der matcher både hummer og barbecue. Velbekomme.
Ingredienser
- 4 stk krogmodnet ribeye
- 2 stk hummer
- Salt og friskkværnet peber
- Barbecue til hummerhaler
- 1 tsk tomatpuré
- 1 spsk Løgismose olivenolie
- Lidt hakket rosmarin , timian og hvidløg.
- 1 tsk soja
- Lidt røget salt
- 1 tsk brun farin
- 1 tsk eddike
- Sauce
- 2 stk modne tomater
- 2 spsk Løgismose olivenolie
- 1 tsk hakket basilikum
- ½ tsk hakket timian
- ½ stk citron saft og skal herfra
- 10 stk sorte oliven uden sten
- Salt og friskkværnet peber
- 1 tsk tomatpuré
- Lidt Piment d’Espelette
- Kød fra hummerkløer
Sådan gør du
Bøf og hummer
Step 1. Grill bøfferne lige inden servering til de er medium-rare. Husk at lade dem trække 3-5 minutter inden servering.
Step 2. Afliv hummeren og del den i klør og hale. Se side 18 hvor David Johansen viser dig hvordan.
Step 3. Bring en gryde vand kraftigt i kog. Læg først de fire kløer i det spilkogende vandet og kog i 2 minutter. Tilsæt nu de to haler og kog yderligere i 1 minut.
Step 4. Tag hummeren direkte op i iskoldt vand for at stoppe kogeprocessen. Pil hummerkødet ud af skallen. Halvér halerne så der er en 1⁄2 hale pr. person. Gem kødet fra kløerne til saucen.
Barbecue til hummerhaler
Step 1. Bland alle ingredienser godt sammen og pensl hummerhalerne med marinaden lige inden de grilles hårdt, ca. 1⁄2 minut.
Sauce
Step 1. Skold tomaterne kort og træk skindet af dem. Fjern kernerne og skær tomaterne i små tern.
Step 2. Hak oliven og kød fra hummerkløerne groft. Bland ingredienserne sammen til en let kold sauce.
Anretning
Step 1. Skær de grillede bøffer i passende skiver, og læg den barbeque-grillede hummerhale på ovenpå. Hæld saucen over retten lige enden servering. Servér med sæsonens spæde grøntsager og et glas kølig Tavel 2019.
Andre forslag
BBQ-marineret andebryst med løgtærte og råstegte jordskokker
Selvom der er fisk på paletten i Bocuse-køkkenet, foreskriver sæsonen, at tiden er inde til at ny...
Vinterservering – buk med variation af selleri, bagte blommer og trøffelsauce
En smuk symbiose af mørke farver – buk, trøffel, bl...
Oksemørbrad med luksuskartoffel, kantareller, sortkål og glace
På årets sidste aften må det gerne være klassisk men naturligvis drysset med lidt Løgismosemagi. ...
Spaghetti alla chitarra con crema di zucca
Spaghetti alla chitarra oprinder fra den bjergrige region Abruzzo i Italien. Den kvadratisk...
Bagt pighvar med muslingsauce blanquette og purløgsolie
I Bocuse-køkkenet nærmest danser Sebastian rundt om ...
Løgismose kylling med kastanjer, jordskokker og rosmarin
En hyggelig efterårsret med franske aner – Løgismose kyllingen tilberedes med masser af rosmarin,...