Glaserede kalvebrisler
Med morkler og bønnesalat. Kalvebrisler er selvfølgelig ikke noget, som man lige suser ned og henter i det lokale supermarked. Men spørg alligevel efter dem, så butikkerne bliver opmærksomme på, at vi er mange, der gerne vil have et lidt bredere udvalg i køledisken. Din lokale slagter har sikkert brisler liggende. Ellers kan de med lethed skaffe dem fra dag til dag.
Ingredienser
- Kalvebrisler
- 400 g kalvebrisler
- 1 spsk salt
- 2 kviste rosmarin
- 2 kviste timian
- 4 fed hvidløg
- 4 stk laurbærblade
- 10 stk enebær
- 10 g tørrede morkler
- 1 spsk vindruekerneolie
- 1 spsk finthakket skalotteløg
- 1 fed finthakket hvidløg
- 1 dl manzanilla sherry
- ½ l kalveglace eller kraftig kalvefond
- Salt og friskkværnet peber
- Bønnesalat
- 100 g tørrede hvide bønner
- 200 g friske haircot vert
- 1 tsk sennep
- 2 dl olivenolie
- ½ dl sherry vineddike
- 1 spsk finthakket persille
- 1 tsk revet skal fra en citron
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Kalvebrisler
Step 1. Befri kalvebrislerne for sener, krydr godt med salt og vend med klippet rosmarin- og timiankviste, snittet hvidløg, laurbærblade og knuste enebær.
Step 2. Lad brislerne trække natten over på køl. Læg morklerne i koldt vand og sæt også dem på køl natten over.
Step 3. Skyl brislerne fri for krydderier og dup dem tørre med køkkenrulle. Kog dem op i en gryde med koldt vand og skum for urenheder. Lad dem småsimre ved middel varme i ca. 10 minutter. Tag brislerne op med en hulske og afkøl dem et øjeblik, inden de skæres i passende antal stykker til 4 personer.
Step 4. Skær morklerne i grove tern, skyl dem grundigt og dup dem tørre på et stykke køkkenrulle.
Step 5. Steg brislerne gyldne i en stegegryde i olie. Tilsæt morkler, løg og hvidløg og steg yderligere i ca. 2 minutter. Tilsæt sherry og lad den koge næsten helt væk. Tilsæt kalveglacen og kog ind, til en tyk og nærmest klistret konsistens. Smag til med salt, peber og evt. lidt sherryvineddike.
Bønnesalat
Step 1. Læg de hvide bønner i blød i koldt vand og stil dem på køl natten over. Skyl bønnerne, kog dem derefter møre i ca. 35 minutter i letsaltet vand og lad dem afkøle. Nip enderne af haricots vertsene, blancher dem i letsaltet vand i ca. 2 minutter, til de netop er møre. Afkøl dem med det samme i iskoldt vand og skær dem derefter over på langs.
Step 2. Pisk sennep, olie og eddike sammen og vend persille og citronskal i sammen med de to slags bønner og smag til med salt og peber.
Step 3. Anret bønnesalaten i bunden af tallerknerne læg brisler og morkler ovenpå og hæld lidt af saucen fra gryden over.
Andre forslag
Bøfsandwich med brun sovs
En klassiker fra de danske pølsevogne og grillbarer – bøfsandwichen.
...
Flæskesteg med sprød svær, kartofler og brun sovs
Lad vores kok guide dig til en mør og saftig flæsk...
Helstegt kylling med urter og bearnaise
Den gode, fritlevende kylling i symfoni med fuldfe...
Bøf bearnaise
Entrecôte, klassisk bearnaisesauce, haricots verts og sprøde pommes frites er klassisk café...
Svampebygotto
Byg har været en del af bondekøkkenet og i Danmark har vi en lang tradition for at dyrke ko...
Vegetargryde med græskar, linser og svampe
Simreretter findes i tusindvis – der er dem med kylling eller hane, dem med kalv og med oks...
Braiseret bov med beder og gulerødder
Boven er en udskæring med meget bindevæv og skal d...
Stegt gråand med kål & kvædekompot
1. september indledes vildtsæsonen. Det er atter blevet til at spise vildt – og sæsonen sta...