31/8/2020 | Magasin 5 2020
Krikand med glaserede rødbeder og sauce med brombær
Krikanden er den mindste af de danske ænder og en, for mange, meget overset spise. Glæd dig til en elegant hovedret, som vil behage de spisende – især, hvis du skænker rødvinene fra Chinon i glasset.
Ingredienser
- 6 køkkenfærdige krikænder , skær lår og ryg af krikænderne, hak det fint.
- 400 g små rødbeder
- 2 store rødløg
- 1 bakke brombær
- 400 ml rødbedesaft
- ½ dl rødvinseddike
- 2 dl rødvin
- ½ citron , skallen herfra
- 6 sorte peberkorn
- 1 fed hvidløg , finthakket
- 1 kvist rosmarin
- 1 laurbærblad
- 1 kvist timian
- 75 g smør
Sådan gør du
Step 1.
Sæt rødbeder og rødløg over i en gryde med koldt vand og kog dem møre, ca. 25-30 minutter.
Step 2.
Varm ovnen op til 230 °C.
Step 3.
Rids skindet på krikænderne, krydr med salt og peber og steg ænderne ca. 10 minutter i ovnen.
Step 4.
Lad dem hvile 8-10 minutter. Sluk ikke for ovnen, da ænderne skal varmes før servering.
Step 5.
De hakkede andelår og -ryg brunes af i en gryde, hæld fedt fra og tilsæt rødvinseddike, som koges næsten væk.
Step 6.
Tilsæt peberkorn, krydderurter, citronskal, rødvin, rødbedesaft og kog ind til ca. 1 1⁄2 dl. Si saucen.
Step 7.
Pil skallen af rødløgene og skær dem i kvarte fra top til rod.
Step 8.
Smut rødbederne.
Step 9.
Kom den reducerede sauce i en sauterpande og pisk smørret i, det må ikke koge.
Step 10.
Smag til med salt og peber. Sving heri rødbederne til de er helt glaserede.
Step 11.
Varm hurtigt krikænderne i ovnen, skær brysterne fra benet.
Step 12.
Anret andebryster, glaserede rødbeder, løg, brombær på varme tallerkener som på billedet og kom saucen dekorativt henover.
Tip
Har du mulighed for at få fat i de små delikate fugle, er det blot at trække i forklædet og sætte gang i køkkenet med denne opskrift, hvor andekødet også er smagsgiver i den intense sauce. Kan du ikke få fat i krikænder, kan andre fugle såsom duer sagtens bruges.
Andre forslag
Svampebygotto
Byg har været en del af bondekøkkenet og i Danmark har vi en lang tradition for at dyrke ko...
Vegetargryde med græskar, linser og svampe
Simreretter findes i tusindvis – der er dem med kylling eller hane, dem med kalv og med oks...
Braiseret bov med beder og gulerødder
Boven er en udskæring med meget bindevæv og skal d...
Stegt gråand med kål & kvædekompot
1. september indledes vildtsæsonen. Det er atter blevet til at spise vildt – og sæsonen sta...
Pasta med grillede artiskokker
Vi holder så meget af det – det italienske køkken. Her er grundstenene nøje udvalgte råvarer, det...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Friteret pighvar med persillepuré, bønner og kålskud
Fisk hører ikke kun sommeren til – og nu hvor den danske Bocuse d’Or kandidat Sebastian ynd...
Grillspyd med kødboller og couscoussalat
Grillede kyllingekødboller på spyd og en klassisk couscoussalat er en skøn og nem aftensmad, når ...