Stone Grange Distillery
8 resultater
Type
Land
Region
Pris
Anmeldelser
Produktionsmetode
Passer godt til
Forhandler
Stone Grange Distillery
Stone Grange er det første af de tre selskaber, som danske Henrik Irgang Elsner har stablet på benene i forsøget på at udleve drømmen om at gøre en forskel på den danske vin og spiritus scene. Tidligere havde han grundlagt og ført den bioteknologiske virksomhed Pharmexa frem til succes og børsnotering, men I 2000 solgte han sit livsværk for at hellige sig sin store passion.
Han købte Stengården, der ligger nord for Fredensborg med udsigt ud over Esrum sø og fik anlagt en af Danmarks smukkeste vingårde samtidigt med, at han begyndte at importere vine fra australske topproducenterne til alle dem, der endnu ikke havde overgivet sig til de danske vine.
Det var imidlertid interessen for destillation, som blev omdrejningspunktet for Henrik Irgang Elsner. Inspireret af den nyvundne stolthed i det nordiske køkken begyndte han at lede efter sjælen i den danske aquavit, og da det begyndte at blive alvor investerede han i 2009 i et avanceret tysk destillationsapparat, som blev installeret i et nyopført destilleri, der fik navnet Esrum sø Mikrodestilleri.
Han satsede på dild som det eneste krydderi og indledte et samarbejde med Innovationsstyrelsen og det teknologiske institut Agrotech for at fastlægge den optimale dildsort, den optimale dyrkningsmetode og det optimale høsttidspunkt. Sideløbende udviklede han på ekstraktions- og destillationsmetoderne for at aromaerne fra de friskhøstede dildkroner kunne videregives intakte til aquavitten.
Det var en metodeudvikling, der blev søgt og opnået patent på i 2014 og ved en succesfuld aktieemission samme år blev Esrum sø Mikrodestilleri blev til Den Ny Spritfabrik som samtidig indledte et samarbejde med Hans Just omkring distributionen af Dild-aquavit til Norden og resten af verden.
Hele denne ekspansion afholdt imidlertid ikke Henrik Irgang Elsner fra nye eventyr og i efteråret 2015 lancerede han sin første Gin, der søgte tilbage til rødderne ved at lade enebærret være den bærende smagsgiver og samtidig markerede et nybrud fordi Gin ’en også blev destilleret på nyopgravede danske gulerødder.
De nye danske Gin fik Henrik ’s kælenavn fra gymnasie- og universitetsårene og blev lanceret som ELG-Gin.