Bagt kalvemarv på ben
med kapers, hvidløg og persille. Denne ret stammer oprindeligt fra den legendariske kok Fergus Henderson, der på sin restaurant St. John i London var en af pionererne bag begrebet nose to tail eating. Som ordene indikerer, går det i al sin enkelhed ud på at have respekt for de dyr og råvarer, vi spiser. Undgå unødig spild samtidig med, at man får nogle fantastiske madoplevelser.
Ingredienser
- Kalvemarv
- 12 stk marvben på 8 cm (hvis benene skal være helt hvide, kan de lægges i mælk natten over)
- Dressing
- 2 stk finthakket skalotteløg
- 1 håndfuld finthakket persille
- 1 håndfuld kapers
- 2 fed finthakkede hvidløg
- Salt
- 1 stk citron fintrevet skal herfra
- 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
- Salt og friskkværnet peber
- Tilbehør
- Ristet brød
Sådan gør du
Step 1.
Placer marvbenene opretstående i en bradepande og sæt dem i ovnen ved 200 grader.
Step 2.
Rør dressingen sammen og fordel den over hullerne i benene efter ca. 15 minutter.
Step 3.
Steg videre i ca. 5 minutter, tag benene ud og server dem straks sammen med rigelige mængder af ristet brød.
Andre forslag
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Umuts TSO-chicken
Prøv Umut Sakaryas opskrift på General TSO-chicken med Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...Salat med mormordressing på rygeost
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...