31/3/2020 | Magasin 2 2020
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres her med friske og sprøde bitre salater, der giver dejligt modspil til den karakteristiske lammesmag. Servér retten til påskefrokosten og lad den fungere lidt som flæskestegen til julefrokost; som frokostens hovedrolle.
Ingredienser
- Lam
- 1 kg
- 1 kvist rosmarin
- 1 kvist timian
- 2 fed hvidløg groft snittet
- Salt og peber
- 600 g små kartofler halveret
- Bitter salat
- 1 stk radicchio
- 1 stk frisée salat
- 2 stk endives
- 1 stk skalotteløg
- ½ citron saften heraf
- Bredbladet persille til pynt
Sådan gør du
Step 1.
Tænd ovnen på 220 °C. Tag en kniv og rids fedtet på lammekammen, rids også gerne ned igennem senerne, men ikke ned igennem kødet! Krydr lammekammen med friskkværnet peber og uraffineret havsalt.
Step 2.
Læg lammekammen på en stegepande med moderat temperatur med sværen opad og steg af i 12-15 minutter. Kom herefter lammekammen i ovnen på en bradepande i 12-15 minutter. Kom rosmarin og timian samt hvidløg ved under stegningen.
Step 3.
Læg de halverede kartofler på stegepanden med snitfladen nedad og steg dem godt af så de tilberedes i lammefedtet, til de har let bid. Når lammet er ude af ovnen, skal det hvile i 15-20 minutter før servering.
Step 4.
Gør salatbladene klar mens lammekammen hviler; skyl og rens salaten for sand.
Step 5.
Skær skalotteløg i tynde ringe.
Step 6.
Anret salaterne på et stort fad.
Step 7.
Når lammekammen har hvilet, varmes den igen i ovnen i yderligere 2-5 minutter ved 220 °C. Skær herefter kammen i ‘chops’ ved at skære mellem benene og anret herefter på salaten.
Step 8.
Hæld lammefedt og hvidløg fra stegepanden samt citronsaft over salaten og top med skalotteløgsringe og bredbladet persille.
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges mv.
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk