31/3/2020 | Magasin 2 2020
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres her med friske og sprøde bitre salater, der giver dejligt modspil til den karakteristiske lammesmag. Servér retten til påskefrokosten og lad den fungere lidt som flæskestegen til julefrokost; som frokostens hovedrolle.
Ingredienser
- Lam
- 1 kg
- 1 kvist rosmarin
- 1 kvist timian
- 2 fed hvidløg groft snittet
- Salt og peber
- 600 g små kartofler halveret
- Bitter salat
- 1 stk radicchio
- 1 stk frisée salat
- 2 stk endives
- 1 stk skalotteløg
- ½ citron saften heraf
- Bredbladet persille til pynt
Sådan gør du
Step 1.
Tænd ovnen på 220 °C. Tag en kniv og rids fedtet på lammekammen, rids også gerne ned igennem senerne, men ikke ned igennem kødet! Krydr lammekammen med friskkværnet peber og uraffineret havsalt.
Step 2.
Læg lammekammen på en stegepande med moderat temperatur med sværen opad og steg af i 12-15 minutter. Kom herefter lammekammen i ovnen på en bradepande i 12-15 minutter. Kom rosmarin og timian samt hvidløg ved under stegningen.
Step 3.
Læg de halverede kartofler på stegepanden med snitfladen nedad og steg dem godt af så de tilberedes i lammefedtet, til de har let bid. Når lammet er ude af ovnen, skal det hvile i 15-20 minutter før servering.
Step 4.
Gør salatbladene klar mens lammekammen hviler; skyl og rens salaten for sand.
Step 5.
Skær skalotteløg i tynde ringe.
Step 6.
Anret salaterne på et stort fad.
Step 7.
Når lammekammen har hvilet, varmes den igen i ovnen i yderligere 2-5 minutter ved 220 °C. Skær herefter kammen i ‘chops’ ved at skære mellem benene og anret herefter på salaten.
Step 8.
Hæld lammefedt og hvidløg fra stegepanden samt citronsaft over salaten og top med skalotteløgsringe og bredbladet persille.
Andre forslag
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især ...
Asian-sensation burger
Invitér de asiatiske smage med til bords, og lad mødet mellem det østlige og vestlige køkken blom...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...