1/4/2025
|
Magasin 2 2020,Magasin 1 2025
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre salater, der giver dejligt modspil til den karakteristiske lammesmag.
Servér retten til påskefrokosten og lad den agere lidt som flæskestegen til julefrokost; som frokostens hovedrolle.
I glasset falder sommelierens valg på Pelassas altid saftige Barbera, som kommer med al den frugtsyre, der skal til for at befordre det fedt, som er tilbage på de enkelte lammechops og det afsmeltede fedt, som de bitre salater er vendt i.
Ingredienser
- Lam
- 1 kg
- 1 kvist rosmarin
- 1 kvist timian
- 2 fed hvidløg groft snittet
- Salt og peber
- 600 g små kartofler halveret
- Bitter salat
- 1 stk radicchio
- 1 stk frisée salat
- 2 stk endives
- 1 stk skalotteløg
- ½ citron saften heraf
- Bredbladet persille til pynt
Sådan gør du
Step 1
Tænd ovnen på 220 °C. Tag en kniv og rids fedtet på lammekammen, rids også gerne ned igennem senerne, men ikke ned igennem kødet! Krydr lammekammen med friskkværnet peber og flagesalt.
Step 2
Læg lammekammen på en stegepande med moderat temperatur med sværen opad og steg af i 12-15 min. Sæt herefter lammekammen i ovnen på en bradepande i 12-15 min. Kom rosmarin og timian samt hvidløg ved under stegningen.
Step 3
Læg de halverede kartofler på stegepanden med snitfladen nedad og steg dem godt af, så de tilberedes i lammefedtet og stadig har let bid. Når lammet er ude af ovnen, skal det hvile i 15-20 min. før servering.
Step 4
Gør salatbladene klar mens lammekammen hviler; skyl og rens salaten for sand. Skær skalotteløg i tynde ringe Anret salaten på et fad.
Step 5
Når lammekammen har hvilet, varmes den igen i ovnen i yderligere 2-5 min. ved 220 °C. Skær herefter kammen i ‘chops’ ved at skære mellem benene, og anret herefter på salaten.
Step 6
Hæld lammefedt og hvidløg fra stegepanden samt citronsaft over salaten og top med skalotteløgsringe og bredbladet persille.
Andre forslag
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...