Løgismose i Netto
Butter chicken
Med Løgismose kylling
Ingredienser
- Kylling
- 1 stk Løgismose kylling
- 1 stk citron
- 1 tsk rød chilipulver
- 2 stk røde chili skåret i tern
- Yoghurtmarinade
- 10 hele nelliker
- 10 stk sorte peberkorn
- 1 stang kanel
- 1 dl peanuts
- 5 stk laurbærblade
- 6 stk kardemommekapsler
- 1 l Løgismose yoghurt naturel
- Butter chicken sauce
- 2 spsk vindruekerneolie
- 3 stk zittauerløg
- 3 fed finthakket hvidløg
- 1 spsk revet ingefær
- 1 spsk korianderfrø
- 1 spsk spidskommen
- 1 spsk gurkemeje
- 2 spsk fennikelfrø
- 2 dåser flåede tomater
- 5 dl hønsefond
- 2 dl fed kokosmælk
- 150 g Løgismose smør
- 2 kviste frisk koriander
Sådan gør du
Step 1
Parter kyllingen i lår, overlår, vinger, bryst. Mariner kyllingen i citronsaft, chilipulver og frisk chili i en time.
Step 2
Rist alle de tørre krydderier til yoghurtmarinaden på en tør pande. Mal krydderier og halvdelen af peanutsne. Bland krydderiblandingen med yoghurten.
Step 3
Marinér kyllingen videre med denne blanding i minimum to til tre timer – gerne natten over.
Step 4
Varm olien i en dyb sautérpande. Skær løg i skiver og steg dem gyldne. Kom hvidløg og ingefær i. Steg videre i et minut.
Step 5
Tag kyllingen op af marinaden og lad den dryppe lidt af. Steg stykkerne i sauterpanden eller endnu bedre på en trækulsgrill, til de får farve. Det vil svine noget og yoghurten falder delvist af stykkerne - men det er helt fint. Det vigtigste er, at kyllingen får farve.
Step 6
Rist de tørre krydderier til saucen i en tykbundet gryde. Blend tomaterne og kom dem i gryden sammen med de ristede krydderier, hønsefond, kokosmælk resten af yoghurt-marinaden, kyllingestykkerne samt de stegte løg. Læg et låg halvt på. Lad det simre, til saucen er reduceret til det halve. Smag til med salt og evt. en anelse sukker.
Step 7
Smelt smørret i en gryde for sig og hæld det over kyllingen og bland det i saucen.
Step 8
Drys med friske koriander og resten af mandlerne, som hakkes og kommes på toppen.
Step 9
Servér retten med ris og naanbrød samt en skefuld fed yoghurt til.
Tip
Du kan altid finde vores testvindende butter chicken på hylderne i Netto.
Andre forslag
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Umuts TSO-chicken
Prøv Umut Sakaryas opskrift på General TSO-chicken med Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...Salat med mormordressing på rygeost
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...