5/4/2024
|
Magasin 2 2024
Grillet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilmed nemt, når fisken tilberedes hel.
Ingredienser
- 1½ kg havørred
- 2 stk citron
- 1 bundt dild
- 2 dl Løgismose hvidvin no 01
- 3 stk laurbærblade
- 5 stk peberkorn
- 100 g Løgismose smør
- 1 stilk løvstikke
- 1 skalotteløg
- flagesalt
- groft salt
- Citronmayonnaise
- 40 g æggeblomme
- 5 g hvidvinseddike
- 10 g Dijonsennep
- ½ tsk salt
- 250 g rapsolie
- 1 citron
Sådan gør du
Citronmayonnaise
Step 1. Hæld æggeblomme, hvidvinseddike, sennep, skal fra hele citronen og 2 spsk. citronsaft i en skål og pisk sammen.
Step 2. Hæld olie i lidt ad gangen, mens du pisker – start med dråber og til sidst kan du hælde i en lind stråle.
Step 3. Smag til med salt.
Fisk
Step 1. For en bradepande med stanniol, krydr fisken indvendigt med groft salt og en stilk dild og læg fisken i bradepanden.
Step 2. Skær den ene citron og skalotteløg i skiver.
Step 3. Hæld hvidvin, citronskiver, dild, laurbærblade, peberkorn, smørstykker og løvstikke ved fisken.
Step 4. Fold stanniol henover og stil bradepanden på en varm mellemvarm grill i 20-30 min. Gerne med låg.
Step 5. Tag stanniolen af og vend fisken forsigtigt. Tilbered fisken i atter 20 min. Fisken er færdig, når skindet let kan løftes af fisken og kødet slipper benene.
Step 6. Halvér den sidste citron og grill den undervejs på skærefladen, til den får flotte grillmærker.
Servering
Step 1. Træk forsigtigt skindet af ørreden og løft kødet af benene med en gaffel.
Step 2. Tag noget af væden fra bunden af bakken og hæld over kødet.
Step 3. Servér med citronmayonnaise og et godt brød eller små nye kartofler.
Tip
Hvis du ikke kan skaffe havørred, kan du sagtens bruge andre slags ørreder, f.eks. regnbue, eller laks.
Tip
Fisken kan uden besvær tilberedes i ovnen ved 200 °C i ca. 30 min.
Tip
Skiller mayonnaisen kan du blot piske en æggeblomme, lidt salt og lidt citronsaft sammen og piske den skilte mayonnaise i.
Tip
Mayonnaisen skal være godt krydret og syrlig til at stå imod fedmen fra olien og den fede fisk.
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...