28/2/2021
|
Magasin 2 2021
Flæskesvær med enebærsalt og citrondip
Vi elsker at snacke – og vi har en mistanke om, at vi ikke er alene om at elske knasende sprøde, salte og lidt fedtede snacks. Lad din fyraftensdrink eller aperitiffen inden middagen få vanedannende godt selskab af hjemmelavede flæskesvær, som drysses med enebærsalt for en perfekt harmoni med eksempelvis en god gin & tonic.
Ingredienser
- Flæskesvær
- 500 g rå svær af svinekam
- Salt
- Enebær
- Citrondip
- 1 stk æggeblomme
- Citronsaft
- Citronskal
- Neutral olie
- Løgismose crème fraîche
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1.
Kog flæskesværene i letsaltet vand i ca. 20 min.
Step 2.
Lad dem dryppe godt af og bag dem herefter i ovnen ved 180 °C til de er sprøde.
Step 3.
Tag dem ud af ovnen og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle og drys dem med salt og kværnet enebær.
Step 4.
Pisk en mayonnaise af æggeblomme, citron - saft, salt og peber, som piskes godt sammen. Tilsæt derefter olie lidt af gangen til massen tykner. Smag til med citronskal og creme fraiche.
Tip
Servér ELG Gin og Tonic til dine flæskesvær - det er nye højder for convenience
Andre forslag
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Oeufs Mimosa
Påsketid er æggets højtid. Vi puster, skjuler, triller og maler på æg, og hvorfor ikke også lege ...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Friterede hyldeblomster
I juni springer hyldebusken ud med fine, hvide skærmblomster og giver tegn til, at det igen...
Takoyaki – japanske æbleskiver med blæksprutte
Alle kender vi julens æbleskiver med sukker og mar...