Fransk løgsuppe
Med bagt løg
Ingredienser
- Suppe
- 500 g løg
- 75 g Løgismose smør
- 30 g Løgismose hvedemel
- ½ tsk friskkværnet sort peber
- 1½ l hønsefond
- 2 stk laurbærblade
- ½ glas cognac
- Salt og friskkværnet peber
- Butterdej
- 250 g butterdej
- 1 stk æg
- 100 g revet Gruyère , Knas eller Let Knas
Sådan gør du
Suppe
Step 1. Pil løgene og skær dem i skiver, sauter dem i smør, til de er gyldne. Tilsæt mel og peber og vend det godt sammen. Tilsæt fond og laurbærblade og bring det til kogepunktet. Lad suppen småsimre under låg i ca. 30 minutter med jævnlig omrøring, til løgene er møre. Smag suppen til med salt, peber og cognac.
Butterdej
Step 1. Rul butterdejen ud i 1⁄2 cm tykkelse og prik med en gaffel overalt. Stik eller skær dejen, så den er 1 cm bredere end cocotterne, som suppen serveres i. Fyld suppen i cocotterne, læg butterdej henover og klem dejen fast omkring ydersiderne af cocotten. Pensl dejen med sammenpisket æg og drys med ost.
Step 2. Sæt cocotterne i ovnen ved 180 grader i ca. 15 minutter, eller til butterdejen har rejst sig og er bagt gylden.
Step 3. Server suppen rygende varm.
Andre forslag
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Anellini alla Pecorara
Traditionel, vegetarisk pastaret fra Abruzzo.
Anellini er den fingerringelignende pastatyp...